Читај ми!

Hočevar: U teškim vremenima smisao tražiti u veri

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar čestitao je predstojeći Uskrs vernicima koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru i poručio da u teškim vremenima smisao svega treba tražiti u veri.

Hočevar je u uskršnjoj poslanici naveo da tamo gde vlada zajedništvo cveta i nada i da nas Uskrs uvek usmerava u dane "rascvetanih mogućnosti".

"Gospodar Života - Isus iz Nazareta, večni Sin Božiji svoj govor na Gori o blaženstvima spokojno završava: "Tražite zato najpre Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati", poručio je Hočevar.

Hočevar navodi da svi ljudi, posebno u teškim vremenima kao što je naše, treba da se okrenu veri i Bogu.

"Naše ruke, braćo i sestre, ne mogu pokazati i ukazati ni na jednu drugu istorijsku ličnost koja je tako postojano i neprekidno živela za druge, kao što je to živeo, i živi, i živeće Sin Božiji Isus Hrist. Njegova pravednost su jednostavno svi oni zadivljujući odnosi, koje samo On svugde i svagda uspostavlja među nama. Među nama ljudima, kao i između ljudi i celokupne tvorevine, i unutar svega stvorenog", navodi Hočevar.

Hočevar kaže i da pravednost "Hristovog Kraljevstva" omogućava ljudima da sve ono što postoji, što se događa i što dolazi razumeju u svetlu cilja, smisla, ljubavi i večnosti.

"Baš to Kraljevstvo Hristovog Uskrsnuća i Njegovih svepreobražavajućih odnosa trebalo bi da istražuju baš svi ljudi. I oni koji rađaju nove ljude za zemaljski život, kao i oni koji rade za napredak zemaljskog života. Ko ne traga za onim što je prioritetno, ubrzo će mu sve postati nesigurno i nekonzistentno, a ko se zadovoljava samo materijalnim posedovanjem i uživanjem, njegovo će "kraljevstvo" biti kratkog daha", poručuje Hočevar.

Navodi i da će samo snaga i traganje za pravednošću božijom, ljudima osigurati sve ostalo što im je potrebno za život.

"Naše traženje će tako postati ono što je oduvek trebalo biti, i što uvek i treba da bude: Bogotraženje! U tom duhu Bogotraženja, svima Vam od srca želim srećan i blagoslovljen Uskrs! Hrist je uskrsnuo - zato i mi možemo započeti novi život. Možemo slobodno živeti Njegovo Kraljevstvo apsolutne snage ljubavi i udisati svuda i uvek Njegovu Pravdu", poručuje Hočevar.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара