Читај ми!

Otvorena "Kamenica 3 sa PET centrom", stigao i iks nož za lečenje onkoloških pacijenata

Prvi put zdravstveni sistem Vojvodine dobio je najsavremeniji medicinski aparat – iks nož koji će obezbediti dijagnostiku i lečenje pacijenata sa onkološkim oboljenjima, istakao je predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović koji je sa resornim ministrom Zlatiborom Lončarom obišao novootvoreni objekat "Kamenica 3 sa PET centrom".

Reč je o završenoj prvoj fazi izgradnje objekta površine 2.500 kvadratnih metara, u kome je u toku instaliranje medicinske opreme, čiju je nabavku pomogla Vlada Srbije. Vrednost radova iznosi više od 975,3 miliona dinara.

Zlatibor Lončar je ocenio da to veliki dan za srpsko zdravstvo i za sve građane Vojvodine, ali i za medicinske radnike koji sada imaju najsavremenije uslove za rad.

Istakao je da je Vojvodina na taj način zaokružila važan investicioni ciklus u zdravstvu i da je time dokazano da snovi i obećanja mogu da se ispune.

Iks nož za najsavremenije lečenje

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović je rekao da je prvi put zdravstveni sistem Vojvodine dobio nasjavremeniji medicinski aparat – iks nož, koji će obezbediti najsavremenije uslove dijagnostike i lečenja pacijenata od onkoloških oboljenja.

Naglasio je da su zajedničkim radom Vlade Srbije, Ministarstva zdravlja i Pokrajinske vlade u planiranom roku završili radove na izgradnji tog objekta, koji je u sastavu Instituta za onkološke bolesti.

"Ovde smo demonstrirali zajedništvo i sa zaposlenima na našim institutima, koji rade sa pacijentima sa najtežim oboljenjima. Oni su i u uslovima virusa kovid 19 uspeli da održe rad Instituta, a danas smo zajednički dočekali iks nož – novi standard za Vojvodinu", izjavio je  Mirović.

Najavio je da se u narednih desetak dana očekuje i dolazak novog PET skenera.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара