Читај ми!

Članovi Đinđićeve vlade položili venac na spomen-ploču

Članovi Vlade na čijem je čelu bio Zoran Đinđić položili su venac i cveće na spomen-ploču u dvorištu Vlade Srbije, na mestu gde ubijen nekadašnji premijer.

Poštu Zoranu Đinđiću odali su bivši premijer Zoran Živković i njegov sin Marko, bivši ministri Branislav Lečić, Dragoslav Šumarac, Slobodan Milosavljević, Kori Udovički i drugi.

Svako od njih nosio je po jedan beli cvet koji su stavili na stepenik ispred vrata Vlade, dok je venac postavljen ispred spomen-ploče u dvorištu zgrade Vlade.

Živković je novinarima rekao da Zoran Đinđić jeste fizički mrtav, ali da i danas živi njegova energija, ideja, hrabrost, znanje, spremnost da se nešto menja u Srbiji i da Srbija ne bude samo lepa zemlja, nego i dobra država.

Ocenio je da Srbija može da napreduje samo ako se vrati idejama, sa energijom i sa vizijom koju je, kaže, Zoran Đinđić imao do dana kada je ubijen, dodajući da očekuje od mlađe generacije da ponovo pokrenu takve aktivnosti.

Prethodno su članovi Vlade na čelu sa premijerkom Anom Brnabić položili venac na spomen-ploču Zoranu Đinđiću, a delegacija Demokratske stranke položila je venac i cveće na grob prvog demokratski izabranog premijera Srbije i predsednika te stranke.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије