Читај ми!

Otvaranje Instituta "Dedinje 2", danas stižu prvi pacijenti

Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2" otvara se danas. Zgrada ima sve što imaju najsavremenije klinike u Evropi i svetu. Milovan Bojić, direktor Instituta, kaže za RTS da će prvi pacijenti biti primljeni već danas.

Nova klinika za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2" u 10 sati biće svečano otvorena. Na 14.000 kvadratnih metara u najsavremenijim uslovima lečiće se oboleli od kardioloških i vaskularnih bolesti. U novu zgradu uloženo je 15 miliona evra.

Zgrada ima sve što imaju najsavremenije klinike u Evropi i svetu.

Direktor Instituta Milovan Bojić za RTS kaže da će prvi pacijenti biti primljeni danas popodne.

"Usuđujem se reći, prošao sam sve vodeće evropske i svetske centre, u Americi, Japanu, meni se čini da je ovo bolje i od onog u Evropi i u Americi i Japanu. Ovo je zbir i Amerika i Japan zajedno. Mislim da su naši pacijenti dobili sve, ali i doktori", kaže Bojić.

Dodaje da su na ovu bolnicu čekalo 25 godina i da će raditi sve ambulante, te najavljuje da će u ponedeljak biti urađena prva operacija, a u utorak 20 sa liste čekanja.

"Dobili smo sve što smo želeli, ali to treba da opravdamo kroz ljude, upravljanje resursima", kaže Bojić.

Nova bolnica ima podzemnu etažu i četiri sprata: dvokrevetne i trokrevetne sobe sa kupatilima, 108 bolničkih kreveta, četiri operacione i jednu hibridnu salu, u kojoj će moći da se radi više intervencija istovremeno, savremena oprema... 

Na Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 1", godišnje se uradi oko 2.000 kardiohirurških operacija, 1.750 vaskularnih operacija, 4.000 dijagnostičkih, ivazivnih, kardiovaskularnih procedura.

Posle "Dedinja 2", najavljena je rekonstrukcija i klinike "Dedinje 1", koja se prostire na 9.000 kvadrata. 

Kamen temeljac za izgradnju Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2" u Beogradu položen je u junu 2019. godine.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво