Читај ми!

Vučić ugostio decu iz regiona: Ovde će vas uvek dočekati ljubav

Predsednik Aleksandar Vučić ugostio je decu srpske nacionalnosti iz regiona i poručio im da je Srbija njihova zemlja u kojoj su svoji na svome i u kojoj će ih uvek dočekati ljubav, odakle god da dolaze.

Aleksandar Vučić je domaćin deci koja su u glavni grad Srbije došli iz Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a pripremio im je prigodne poklone. Deca su  predsedniku Vučiću darovala ikonu Bogorodice.

Citirajući čuvenog Miku Antića, koji je napisao stih "da bi se istinski volelo treba odrasti do deteta", Vučić je rekao da oseća potrebu da im se izvini u ime svih odraslih, jer nijedan izazov koji je pred njima nisu sami napravili niti ga zaslužili.

"Nisu svi među nama odraslima u svetu, odrasli do deteta. Nijedan izazov pred vama niste sami napravili, niti zaslužili, već ste ga nasledili od nas odraslih, ali ne i doraslih svemu. Nikada nijedno dete nije počelo rat, srušilo berzu, niti ostavilo na ulici nekoga, bez doma, roditelja i dece", rekao je Vučić.

Poručio je da je generacija odraslih dužna izvinjenje za sve što se dešava, što generacija dece odrasta plašeći se rata, nestašice hrane, nuklearne katastrofe.

"Vi vašu decu nemojte da suočavate sa strahotama sa kojima smo mi vas", dodao je Vučić.

Poručio je da je Srbija danas oaza mira, stabilnosti i ljubavi, dodajući da može to da kaže u ovom dekadentnom i uzavrelom svetu, u kojem vladaju histerija u mržnja.

"Uvek na pameti ljubav, ona je kao snaga – ako je više trošite, više ćete je imati. Gajite ljubav, ljubite svoje roditelje, drugove, srpski narod. Volite svoju kuću Beograd i svoj dom Srbiju. Ovde ste svoji na svome, ovde će vas uvek sačekati ljubav odakle god da ste", poručio im je Vučić.

Zahvalio je i njihovim nastavnicima, koji ih, kaže, uče srpskom jeziku, kulturi, da vole Srbiju, a od toga ne postoji važnija stvar.

"Bez vas, pitanje je koliko bi ova divna deca znala i razumela i ko su i odakle i kakvi su im koreni i gde su uvek dobrodošli", rekao je Vučić.

U ime dece iz regiona, Jovana iz Mostara zahvalila je predsedniku na prijemu, rekavši da sa još osmoro dece dolazi iz "Prosvjetine" škole u Mostaru, kako je dodala, najlepšeg grada sa juga BiH.

Kazala je da su sa njom još deca iz Vukovara, Kumanova, Starog Nagoričana, Kopra i da su svi srećni što su u Srbiji, što su imali prilike da se druže pet dana i, pre svega, da obiđu znamenitosti u Srbiji.

"Dolazimo iz različitih krajeva i svako ima specifičnu priču, ali svi imaju zajedničku ljubav prema Srbiji i svom narodu i jaku želju da očuvamo svoj identitet", rekla je Jovana.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво