Читај ми!

Ekipa RTS-a obišla "Dedinje 2", a pacijenti će stići u martu

Beograd uskoro dobija još jednu novu bolnicu – radovi u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2" privode se kraju. Montirani su aparati, sprema se najsavremenija operaciona sala. Oni koji su imali priliku da uđu u novu zgradu "Dedinja 2", kažu da sve izgleda skoro kao u naučnofantastičnom filmu. I naša ekipa je danas bila tamo.

Tek poneki radnik nalazi se u novoj zgradi Instituta za kardiovaskularne bolesti. Spoljašnji i unutrašnji radovi u "Dedinju 2" su završeni.

Montirani su najsavremeniji aparati, a 1. marta će biti isprobani i podešeni. Bolnica bi prve pacijente tebalo da primi u drugoj polovini marta.

Nova zgrada ima 14.000 kvadratnih metara i u njoj će se naći i službe kojih nema u staroj.

"Dobili smo Odeljenje preoperativne i postoperativne pripreme pacijenata, četiri nove hirurške sale, od kojih je jedna hibridna, najmoderniju intenzivnu negu, fantastično odeljenje za biohemiju, transfuziologiju, modernu ambulantu, poliklinički deo", navodi direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti prof. dr Milovan Bojić.

Nova zgrada biće povezana sa starom i raspolagaće sa 105 kreveta. Prvi put Institut za kardiovaskularne bolesti imaće i veliku čekaonicu. Primljeni su novi doktori i medicinske sestre.

"Ono što je prepoznatljivo za ‘Dedinje’ je intenzivan rad sa tim mladim ljudima. Ja na jednom dinamičkom grafikonu pratim kako ovladavaju znanjem i veštinama, njih uzima i naša naučna i stručna komponenta. Svako ima svog mentora, uči ga svemu i ne dozvoljavamo da njegovo vreme ovde bude provedeno uzalud", pojašnjava prof. dr Bojić.

Ovo će ujedno biti i prilika da se rekonstruiše stari deo Instituta koji nikada i nije završen do kraja.

Da podsetimo, izgradnja "Dedinja 2" počela je u junu 2019. godine.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара