Читај ми!

Težak život porodice Ametović, jedina nada pomoć komšija i dobrih ljudi

U trošnoj kući u Radalju kod Malog Zvornika živi petočlana porodica Ametović. O četvoro mališana brine tridesetosmogodišnji otac. Zbog bolesti već nekoliko meseci ne može da radi poslove kojima je donedavno prehranjivao porodicu.

U dvorištu trošne kuće četvoro razigranih mališana. Najstarija Milka ima deset godina. Odličan je đak, a nakon što ih je majka napustila, morala je prerano da odraste.

"Znam da mesim hleb, kuvam pasulj, supu, da skuvam špagete, krompir", kaže Milka i dodaje da kada treba da se pomogne tati, unese malo drva, raspremi dvorište.

U kući zemljani pod. Ručak se kuva na starom smederevcu. Na spratu dva kreveta za njih petoro. Kablovi vire iz zida od blata i trske.

Milki su patike omalile, mada tvrdi da oni imaju da se obuku i obuju. Otac i pored lošeg zdravlja, radi sve što može.

"Bavio sam se pre molerajem, rečna korita sam radio dok sam bio zdrav, sad pošto sam se razboleo...", ističe otac porodice Dragan Ametović.

Da su Dragan i njegova deca složna i poštena porodica, svedoče komšije.

Komšija Milovan Lukić naglašava da rade na tome da im obezbede cement, šljunak, armaturu, gvožđe da im se kuća malo sredi.

"Da imaju kupatilo da bi mogla deca da sačekaju sledeću zimu u normalnim uslovima", kaže Milovan.

Ametovići primaju socijalnu pomoć i dečji dodatak, dovoljno samo za osnovne stvari za život. Uz pomoć komšija i drugih dobrih ljudi, možda će dobiti priliku za bolju budućnost.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво