Читај ми!

Za čišćenje snega dnevnica 4.000 dinara, ima li ko da se prihvati lopate

Sneg i led mnogima su ovih dana napravili problem, a nekome su doneli i zaradu. Za čišćenje snega moguće je dnevno zaraditi i do 4.000 dinara. Ima li ko da radi?

Sneg koji je pao ovih dana neke je obradovao, neke rastužio, a nekima doneo posao i pristojnu zaradu. Jeste teško, zahteva fizički rad na niskim temperaturama, a pomalo je i dosadno, jer čistiti sneg, koji neprestano pada, čini se kao uzaludan posao.

Ipak, oni kojima je novac potreban, nedeljno mogu zaraditi oko 25.000 dinara – samo ako žele. U omladinskim zadrugama kažu da se za ovaj posao, uglavnom, prijavljuju studenti.

"Omladinci uvek traže poslove koji su dobro plaćeni. Pošto se mi za sve naše ponude oglašavamo, oni su vrlo dobro informisani. Ono što je bilo vrlo interesantno u poslednje vreme je da su veoma traženi poslovi čišćenja snega. Dnevnice su bile 4.000 dinara za osam sati, što uopšte nije loše, tako da je odziv bio jako dobar", kaže Breda Milić iz Omladinske zadruge "Bulevar". 

Čišćenje snega mladima može da bude i zabavno.

"Mislim da nije teško, da je volja sve. Ko ima volju, taj će se i javiti da radi. U suštini sve je izazov. Tu je i druženje, tu je i posao", kaže Luka Binić.

"Čišćenje snega jeste teži fizički posao, radi se polusmena, ili cela smena. Radno vreme je ili pet ili sedam sati. Radno vreme određuje visinu zarade", kaže Momčilo Dobrić.

Mnogima je ta ponuda primamljiva.

Kazne za neočišćen sneg za preduzetnike i pravna lica su velike, pa čistače traže mnoga preduzeća, trgovinski lanci i privatne firme.

"Mi smo imali dogovoreno sa određenim poslodavcima da im prosledimo spisak ljudi koji su u pripravnosti, ukoliko sneg počne da pada, pošto se to možda ne zna. Ako pada preko vikenda, a zadruga ne radi nedeljom, poslodavci su u prilici da po tom spisku zovu omladince. Oni su u pripravnosti da dođu, kad god to bilo", kaže Breda Milić.

Za posao čišćenja snega, prijavljuju se i devojke, ali ih, kažu u omladinskoj zadruzi, ipak do sada nisu angažovali.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво