Читај ми!

Nastavljeno čišćenje ulica u Beogradu, utrošeno oko 400 tona soli

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je tokom noći nastavljeno čišćenje gradskih ulica i posipanje soli po kolovozima i trotoarima. Utrošeno je oko 400 tona soli i 150 tona kamenog agregata.

"Upotrebljeno je i oko 4.000 litara kalcijum-hlorida. To je tečnost koja se koristi na ekstremno niskim temperaturama, a tokom ranih jutarnjih časova u nekim delovima grada temperatura je bila i do minus osam stepeni. Ta tečnost se može upotrebljavati na temperaturama do minus 20 stepeni, a sve se to naravno radi kako bi bilo sprečeno formiranje leda na kolovozima i drugim javnim površinama", rekao je Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, podaci sa stanice za merenje u Karađorđevom parku kažu da je od početka godine u Beogradu palo 70 centimetara snega, dok je tokom čitave prošle godine u našem gradu palo 26 centimetara.

"Noćas je na ulicama bilo 60 velikih i 15 malih kamiona, kao i 15 utovarivača. Radnici JKP "Beograd put" ulažu ogromne napore kako bi gradske ulice bile prohodne i bezbedne", rekao je Vesić. 

Naveo je da gradske toplane rade u punom kapacitetu i da nema većih problema u komunalnom sistemu. 

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво