Читај ми!

Gradske pijace: U Starom Merkatoru obrušila se obloga ventilacionog kanala

U nesreći na pijaci "Stari Merkator" u Novom Beogradu došlo je do "obrušavanja obloge - maske ventilacionog kanala" a ne plafona, zida i krova kako su preneli pojedini mediji, tvrde "Gradske pijace" u svom saopštenju.

JKP "Gradske pijace" navode da se nesreća u Starom Merkatoru dogodila usled obrušavanja dela obloge ventilacionog kanala u nivou suterena i dodaju da je uviđaj obavljen, a nadležne službe će sagledati razloge zbog kojih je došlo do obrušavanja.

Četiri povređene žene su prebačene u Urgentni centar, odakle su tri nakon kompletne dijagnostike puštene kućama, a četvrta je nakon preloma ruke zbrinuta na VMA.

U saopštenju se ističe da ništa nije ukazivalo da na pijaci TC "Novi Beograd" može doći do nesreće u vidu bilo kakvog obrušavanja, niti je bilo ikakvih informacija ili naznaka da je tako nešto moguće da se desi.

"Najvažnije je da nema ljudskih žrtava, da su sve četiri povređene osobe zbrinute i van životne opasnosti. Šteta će svakako biti nadoknađena svim povređenima", navode u saopštenju Gradske pijace.

Kako se dodaje, građevinska inspekcija je zatvorila za upotrebu deo objekta koji se obrušio, dok drugi deo, plato pijace TC "Novi Beograd" radi nesmetano jer nema opasnosti od daljeg obrušavanja.

TC "Novi Beograd", u okviru koga se nalazi i pijaca, izgrađen je početkom 70-ih godina prošlog veka. U skladu sa svojom nadležnošću, JKP "Gradske pijace" je kontinuirano obavljalo tekuće održavanje prostora koje preduzeće koristi za obavljanje svoje delatnosti, zaključuje se u saopštenju.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво