Читај ми!

Novi ciklus konkursa "Oni su heroji", proglašenje pobednika u februaru

Novi ciklus konkursa "Oni su heroji" u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji, traje do 26. januara, a inicijativa je pokrenuta prošle godine, sa ciljem da se prepoznaju i nagrade pojedinci koji su svojim dobrim delima primeri čovekoljublja i solidarnosti.

Savetnica za medije i komunikaciju Delegacije EU u Srbiji Tamara Koštro Ćurčić rekla je za  Magazin Radio Beograda 1 da će kroz javni konkurs i komisijsku proveru biti odabrano deset heroja iz cele Srbije, koji će biti promovisani kao primeri hrabrosti, požrtvovanosti i nesebičnosti.

Biraju se anonimni primeri, obični ljudi, a ne poznate ličnosti. Predloženi za titulu heroja mogu biti bilo kojeg zanimanja ili dobi, a obrazloženje o razlozima koji ih kandiduju za ovaj konkurs ispunjava se u obrascu na sajtu onisuheriji.rs.

"Pravi heroji su oni koji imaju hrabrosti, solidarnosti i snage da uvek dobro stave ispred sebe kada je najteže. Kako smo protekle dve godine suočeni sa najvećim globalnim izazovom, svaki heroj zaslužuje da se njegova priča daleko čuje", dodala je Tamara Koštro Ćurčić.

Pravila i uslovi konkursa mogu da se pronađu na pomenutom veb sajtu onisuheriji.rs, a pobednici će biti proglašeni februara 2022. godine.

Svi zainteresovani mogu da putem sajta prijave svoje sugrađane, komšije, prijatelje, članove porodice - pojedince koji su se u 2021. godini istakli svojim nesebičnim delima.

Odabrani heroji biće nagrađeni i poklonima kompanija koje su se priključile inicijativi.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво