Читај ми!

Sava Mitrović, ovogodišnji dobitnik prve nagrade “Dr Predrag Simić“

Sedmu godinu za redom dodeljuje se nagrada "Dr Predrag Simić" koja nosi ime po našem istaknutom univerzitetskom profesoru, politikologu i ambasadoru. Nagrada je namenjena autorima najboljih studentskih radova iz oblasti međunarodnih odnosa - spoljne politike Srbije i balkanskih odnosa, discipline koju je profesor Simić izučavao i predavao studentima u Beogradu i Podgorici. Ovogodišnji dobitnik prve nagrade je student međunarodne politike, Sava Mitrović.

Milan Krstić, profesor Fakulteta političkih nauka kaže za RTS da je dobitnik prve nagrade Sava Mitrović, student master studija međunarodne politike.

"Za preostale nagrade da sačekamo podne, da bi i ostali učesnici saznali", rekao je Krstić.

Prema njegovim rečima, žiri već tradicionalno ima poteškoća da izabere najbolja tri rada i to pokazuje interesovanje studenata Fakulteta političkih nauka za teme kojima se bavio profesor Predrag Simić.

"Uvek je ponuđeno više tema, pa studenti onda odaberu neku. Ove godine je najveće interesovanje bilo za temu koja se tiče Otvorenog Balakana i koristi koje Srbija i region ima politički i ekonomski od tog projekta", rekao je Krstić.

Ističe da nagrada koja nosi ime jednog uglednog profesora, za onog ko je osvoji znači i ugled u kolektivu, ali ima i materijali deo.

Studenti se, dodaje, jednako interesuju za spoljnu politiku, ali za različite teme.

"Deluje mi da 2016. kada smo prvi put dodeljivali nagradu bilo veće interesovanje za teme koje se tiču EU, pomirenja u regionu, rešenje pitanja KiM, a danas se više interesuju na teme kao što su vojna neutralnost, ekonomska integracija regiona", rekao je Krstić.

Nakon proglašenja pobednika u podne, biće održano tradicionalno memorijalno predavanje u čast profesora Simića. Ove godine, to će učiniti njegov kolega i ambasador dr Srećko Đukić, a na temu "Kako izaći iz energetske krize?".

Nagradu dodeljuju porodica Simić, Fakultet političkih nauka i Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative, uz podršku Ambasade Republike Slovačke u Beogradu.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво