Читај ми!

Uručeni ključevi stanova za snage bezbednosti u Novom Sadu

Ključevi 25 stanova u novosadskom naselju Jugovićevo uručeni su porodicama pripadnika snaga bezbednosti, ratnih i vojnih invalida i porodicama poginulih boraca. U tri nove zgrade u novosadskom naselju u narednim danima useliće se 140 pripadnika sistema odbrane.

Na ceremoniji u Novom Sadu ključeve im je uručila premijerka Ana Brnabić, a reč je o kupcima prvog "paketa" završenih stanova u okviru prve B faze.

Danas su uručeni ključevi prvih 25 stanova, a od sutra kreće i uručenje ključeva ostalih 413 stanova, što znači da će u okviru te faze biti dodeljeno 438 stanova, u tri nove zgrade u naselju Jugovićevo.

"Sećam se, da kada smo ovde postavljali kamen temeljac u Novom Sadu, da je ovo bila ledina, da ovde nije bilo ničega, a da danas imamo prelepo naselje, koje ne odražava samo one spavaonice, već zaista jedno plansko naselje sa igralištima, sa terenima, uskoro i počinje izgradnja osnovne škole i vrtića", poručila je predsednica Vlade.

Premijerka je najavila uskoro dodelu ključeva i u Sremskoj Mitrovici.

Od ukupnog broja stanova, pet je dodeljeno i zaposlenima u Okružnom zatvoru u Novom Sadu, čime su Vlada Srbije i Ministarstvo pravde, u kom su ova lica zaposlena, zbrinuli pet porodica., navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

"Od srca čestitam svim ljudima koji su od danas svoji na svome, koji su zasluženo, zahvaljujući svom vrednom radu, požrtvovanosti i ljubavi prema Srbiji, vlasnici svog krova nad glavom. Hvala vam što neustrašivo stojite na braniku Srbije! Ovo je samo još jedan od načina da vam se odužimo za sve što činite za našu otadžbinu", napisao je ministar odbrane Nebojša Stefanović na svom Instagram nalogu.

Među onima koji su danas dobili ključeve od svog novog stana je i major Zoran Lukovac iz Komande Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

"Projektom državne stanogradnje i u saradnji sa Ministarstvom odbrane, uspeo sam da obezbedim svojoj porodici i sebi stan ukupne površine od oko 50 metara kvadratnih, gde ću živeti sa svojom porodicom. Želim da zahvalim državi što je prepoznala problem koji već jako dugo godina profesionalni pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva odbrane imaju"- naglasio je major Lukovac dodajući da je za njega ovo važan dan jer njegova porodica dobija krov nad glavom.

Uručenju ključeva prisustvovali su i predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, ministarka pravde Maja Popović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor BIA Bratislav Gašić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Dobitnica stana: Hvala državi na pomoći

Supruga poginulog borca u ratu Ljiljana Karanović i pripadnik policije Marko Stefanović, jedni od 25 dobitnika ključeva stanova u novosadskom naselju Jugovićevo, rekli su za Tanjug da su zahvalni državi što im je omogućila i pobrinula se da kupe stanove po povoljnim uslovima.

Ljiljana Karanović, podsetila se gubitka supruga pre 22 godine.

"Nakon toliko dugo vremena, živim neki normalan život, ali kada se podsetim i kada znam da stan dobijam za jedan život, jednu smrt i branjenje države, pada mi teško", kazala je ona.

Naglasila je da joj ovakva podrška države mnogo znači i dodala da bi je veoma usrećilo kada bi više mladih ljudi u Srbiji imalo mogućnost da dobije stanove.

Takođe, Stefanović je navela da je njen suprug izgubio život u 34. godini, koliko sada ima njen sin.

Dobitnica ključeva objasnila je da je u trenutku porodične tragedije ostala sa sinom i ćerkom od devet i deset godina.

Pomoćnik komandira u policijskoj ispostavi Stari grad, Policijske uprave Novi Sad Marko Stefanović rekao je da njegovoj porodici i njemu veoma znači ovaj stan, tim pre što mu je "drugo dete na putu".

"Želim da se zahvalim i Ministarstvu unutrašnjih poslova, i Vladi Srbje, koji su učestvovali u ovom projektu i pomogli pripadnicima snaga bezbednosi lakši zivot, njima i njihovim porodicama", kazao je pomoćnik komandira Stefanović.

Naveo je da je dobio ključ dvoiposobnog stana od 67 kvadrata i izrazio zadovoljstvo što će se osamostaliti sa svojom porodicom.

Objasnio je da je do sada živeo sa roditeljima i rekao da sada, kada ima novi stan, "ako Bog da, nastaviće idalje da proširuje svoju porodicu".

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво