Читај ми!

Kako su gradovi u Srbiji dočekali Novu godinu

Slavilo se noćas širom Srbije u domovima, restoranima, na trgovima. Noć kada smo u staroj godini ostavili sve one teške stvari, a u novu ušli sa još većim očekivanja obeležio je i spektakularni vatromet na Savskoj promenadi.

Veliki vatromet tačno u ponoć obasjao je Beograd na vodi. Na zemlji Goran Bregović, a na nebu, sa obe strane reke razne boje.

Prema proceni policije, tu je bilo oko 20.000 građana. Najviše mladih, ali i onih koji su tradicionalno došli iz regiona u Beograd samo kako bi proslavili novogodišnju noć.

Veliki broj policajaca i na kopnu i na reci bio je angažovan kako bi sve prošlo bez incidenata.

"Večeras, kao i što sami vidite prisustvujemo manifestaciji dočeka Nove godine. Prisustvu je za nijansu veće, ali u suštini, to su naši svakodnevni poslovi i zadaci", rekao je sinoć major policije Miloš Kostić, komandir Policijske ispostave za bezbednost na rekama.

Dok je vatromet još pucao iznad Beograda, na svet su u prvim minutima došle bebe u nekoliko porodilišta.

Veselo je bilo i ispred Narodne skupštine, gde je veliki broj građana dočekao Novu godinu uz koncerte, ali i samo najlepše želje.

Nišlije su tradicionalno Novu godinu čekali u kafanama. A oni koji su se odlučili za doček na otvorenom, mogli su uživati u koncertu Zorice Brunclik.

Novi Sad je bio posebno osvetljen u čast Nikole Tesle, prvog počasnog građanina ovog grada. Srpska Atina u ponoć je postala Evropska prestonica kulture.

Novu godinu na trgu u Vrnjačkoj Banji dočekalo je više od 20.000 ljudi. Ove godine, prvi put posle 16 godina, novogodišnji doček organizovan je na otvorenom. Svi prisutni uživali su uz poznate pesme Riblje čorbe.

Na Zlatiboru je, po procenama, u novogodišnjoj noći bilo više od 50.000 ljudi. Najveća žurka na otvorenom, tradicionalni doček na Kraljevom trgu kraj jezera, okupila je hiljade ljudi koji su novogodišnju noć proveli uz pesme Vesne Zmijanac i Alena Islamovića i trubački orkestar Dejana Jevđića.

Posle dve godine pauze, u Kragujevcu je organizovan doček Nove godine na Đačkom trgu. U dobrom o raspoloženju, muziku niškog Kerbera i vatromet, Kragujevčani su ispratili staru i ušli u 2022. godinu.

Na Kosovu i Metohiji nova godina dočekana je u porodičnoj atmosferi. Ugostiteljski objekti radili su do 23 sata, a od ponoći je zbog epidemije policijski čas.

U Gračanici mladi su u lokalima slavili dolazak 2022. godine. U severnom delu Kosovske Mitrovice u ponoć – vatromet.

A novogodišnju noć, na trgu oslobođenja u Požarevcu, građani su uz kuvano vino i rakiju, proslavili uživajući u koncertu grupe Neverne bebe.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво