Читај ми!

Čestitke za Novu godinu

Državni zvaničnici i patrijarh srpski Porfirije uputili su građanima Srbije čestitke povodom predstojećih novogodišnjih praznika.

Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je svim građanima Srbije Novu godinu.

"Zajedno za nove snove u 2022. Srećna Nova godina! Živela Srbija", poručio je Vučić na instagram nalogu.

Uz to je objavio snimak u kojem je napravljena kratka retrospektiva najvažnijih događaja koji su obeležili 2021. godinu.

Među njima su kadrovi susreta predsednika sa svetskim liderima Vladimirom Putinom, Emanuelom Makronom i Angelom Merkel, kao i sa samita Pokreta nesvrstanih u Beogradu, sa ceremonija otvaranja fabrika, puteva i pruga, bolnica, otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji…

"Zajedno za ugled naše zemlje u svetu, zajedno za puteve i pruge budućnosti, zajedno za nove investicije i nova radna mesta, zajedno za najbolju zdravstvenu negu, zajedno za bezbednost naše otadžbine, zajedno za očuvanje kulture i tradicije, zajedno za očuvanje naše prirode, zajedno za dalji napredak, zajedno za budućnost naše Srbije", poručuje se u snimku.

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je građanima Srbije Novu godinu sa željom da 2022. bude godina u kojoj ćemo nastaviti zajedno da radimo na jačanju naše ekonomije, očuvanju zdravlja i unapređenju zdravstvenog sistema i na sveukupnom napretku našeg društva.

"Vlada Srbije i ja lično ostajemo posvećeni stvaranju bolje i sigurnije budućnosti za sve građane i unapređenju kvaliteta života u svim oblastima. Briga za zdravlje, otvaranje novih radnih mesta, povećanje životnog standarda i jačanje ekonomije su naši prioriteti i u narednoj godini. Jačaćemo Srbiju kao sigurno, stabilno i inkluzivno društvo i dobro mesto za život", navodi se u čestitki predsednice Vlade.

Svim građanima želi pre svega dobro zdravlje, sreću i dobru energiju u Novoj godini.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković poželeo je da naredna godina bude godina mira, stabilnosti i napretka.

"Pred nama je godina u kojoj će se čitav svet suočavati sa brojnim izazovima, ali Srbija je kadra da se sa izazovima nosi. Predsednik Republike, Vlada Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova nastaviće da sprovode državotvornu politiku snaženja naše zemlje, kako na unutrašnjem, tako i na spoljnopolitičkom planu, sa željom da naredna godina bude godina stabilnosti, mira i napretka", naveo je Selaković.

Šef diplomatije je dodao da će država učiniti ono što je do nje kako bi svakom građaninu omogućila da ostvari svoje talente i ispuni svoje želje.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i svim građanima Srbije, predstojeće novogodišnje praznike i poželeo da im 2022. godina donese dobro zdravlje i sreću.

Istakao je da je ponosan na "sve naše vojnike svih rodova, sve pripadnike Ministarstva odbrane, koji su i u godini za nama pokazali da Srbiju zaista nose u srcu".

"Poštovani građani Srbije, svakog dana u godini Vojska Srbije je tu za vas. Svaki korak, reč i delo naših pripadnika posvećeni su mirnom snu naše dece i stabilnosti naše Srbije. Radili smo vredno da očuvamo spokoj i sigurnost svakog doma u našoj zemlji. Bili smo složni, kako to samo naš narod zna, i držali se kao jedno. Borili smo se za mir, za osmeh, za život, za otadžbinu. Ponosan sam na svaku devojku i momka u uniformi, na svakog pilota, tenkistu, lekara, inženjera, artiljerca, pešadinca, gardistu, ronioca, vojnog policajca, specijalca. Na sve naše vojnike svih rodova, sve pripadnike Ministarstva odbrane, koji su i u godini za nama pokazali da Srbiju zaista nose u srcu", rekao je ministar Stefanović.  

Istakao je da Novu godinu dočekujemo snažniji nego ikada, zahvaljujući podršci predsednika Aleksandra Vučića, i da ponosna na svoju vojsku, snažniju i opremljeniju nego ikada, na svoju ekonomiju, nove puteve i fabrike, Srbija grabi napred, za budućnost svih svojih građana.

Ministar finansija Siniša Mali poželeo je građanima da, pored zdravlja, u Novoj godini imaju mnogo razloga za radost i osmehe. 

"Za nas nema opuštanja, jer zajedno sa vama, snažno, uz veliki rad i trud možemo postići odlične rezultate, koji su pre svega usmereni na rast životnog standarda. Izvesno je da i Nova godina donosi izazove, ali uz ogromnu volju i trud, kao i do sada, oni mogu biti prevaziđeni. Ponovo ostvarujemo najbolje rezultate po pitanju privrednog rasta, koji će i ove godine biti rekordan - 7,5 odsto. Nova godina donosi veće plate u javnom sektoru od sedam do osam odsto, kao i veće penzije za 5,5 procenata. Minimalna cena rada biće uvećana za 9,4 odsto. Država je pripremila i jednokratna davanja koja će biti uplaćena u januaru i februaru, i to medicinskim radnicima po 10.000 i penzionerima po 20.000 dinara", naveo je Mali.

Naglasio je da Srbija može da ostvari još bolje rezultate, zbog čega su postavljeni visoki ciljevi, koji su jedino u zajedništvu ostvarivi. 

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković poželela je da godina pred nama protekne u znaku dobrog zdravlja, optimizma i da bude ispunjena srećnim trenucima. 

"Godina za nama, iako puna izazova, obeležena je mudrim odlukama, ambicioznim projektima i dobrim rezultatima.  Uverena sam da će Nova godina biti uvod u novo poglavlje, u kojem će naše ideje i težnje, upornost i zajedništvo, stvoriti perspektive za još uspešniju, sigurniju i izvesniju budućnost. Iskustvo iz proteklog perioda i snaga koju smo pokazali ulivaju nadu da će 2022. godina i pored teškoća koje prepoznajemo u osetljivim i složenim globalnim okolnostima, biti godina prosperiteta, napretka i daljeg razvoja", navodi se u čestitki ministarke kulture Maje Gojković.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво