Читај ми!

NUNS: Ukidanje osuđujuće presude za paljenje kuće novinara crveni alarm

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da izražava duboku zabrinutost zbog zbog odluke Apelacionog suda u Beogradu da ukine prvostepenu presudu Dragoljubu Simonoviću, Vladimiru Mihailoviću i Aleksandru Marinkoviću za paljenje kuće novinaru Milanu Jovanoviću.

NUNS u saopštenju navodi da je "poražavajuće da je pravda poništena iz proceduralnih razloga i da su neshvatljive greške u slučaju koji je bio pod stalnom lupom javnosti i zahtevao punu pažnju i koncentraciju svih u postupku, naročito sudije". 

"Ovakvi slučajevi su i veoma simptomatični i pale crvene alarme jer postoji mogućnost da i ovaj proces u kojem je žrtva novinar traje u nedogled, poput suđenja za ubistvo Slavka Ćuruvije", kaže se u saopštenju.

Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu kojom je na četiri godine i tri meseca zatvora bio osuđen bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović zbog optužbi da je ostale optužene podstrekavao da zapale imovinu novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića 12. decembra 2018. godine.

Sud je istom odlukom naložio da mu se suđenje ponovi pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu, kao i optuženima Aleksandru Marinkoviću i Vladimiru Mihailoviću koji su bili osuđeni na četiri godine zatvora.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара