Читај ми!

Mame, niste same – nova SOS linija za emotivnu podršku

Iako postoje i druge linije za druge vrste problema, SOS linija Centra za mame kroz emotivnu podršku koju pruža je nešto što u Srbiji i regionu, pa čak i u čitavom svetu, ne postoji na ovakav način, poručila je direktorka tog centra Jovana Ružičić. Objasnila je da detalji razgovora, kao i svi podaci koje mama podeli tokom razgovora ostaju poverljivi, a da su usluge "Mama SOS linije" za podršku besplatne.

Od srede u devet časova mame iz čitave zemlje mogu da pozovu broj 060-339-3390 i dobiju podršku Centra za mame, jer je, kako je za RTS rekla Jovana Ružičić, nekada velika pomoć i izgovoriti samo neke stvari.

"Mama SOS linija je namenjena mamama iz cele zemlje i dece svih uzrasta. Mamama koje su se tek porodile, a mogu da se jave i trudnice koje imaju brige koje bi s nekim podelile, kao i mame starije dece, a očekujemo i pozive od nekih baka", rekla je Ružičićeva. 

Navela je da će SOS linija za početak biti otvorena radnim danima od 9 do 15 časova.

Tih šest sati je, kaže, samo početak i veruju da će raditi duže kada povećaju broj volonterki koje su trenirane za te razgovore.

"Već skoro deset godina mame su se javljale s najrazličitijim potrebama i pitanjima. Kroz različite aktivnosti došli smo do toga da majke nemaju s kim da podele ono što ih tišti, da se često osećaju kao da su jedino one usamljene.

"Ova linija će biti uho za žene koje se preispituju da li su dovoljno dobre mame, da li su dovoljno jake žene, da li mogu sve što se od njih očekuje, a očekuje se puno, da ne kažem previše", naglasila je Ružičićeva. 

Objasnila je da detalji razgovora, kao i svi podaci koje mama podeli tokom razgovora, ostaju poverljivi, a da su usluge "Mama SOS linije" za podršku besplatne. 

"Postoje i druge linije za druge vrste problema, ali ova linija kroz ovu emotivnu podršku mamama pruža nešto što u našoj zemlji i regionu, pa čak i u čitavom svetu ne postoji na ovakav način. Nadam se da će biti sličnih ideja i u regionu", poručila je Ružičićeva.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво