Читај ми!

Radnici EPS-a na terenu u lozničkom kraju, posle Božića neće biti problema sa strujom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu je boravio u Gornjim Nedeljicama, gde je sa građanima razgovarao o projektu Jadar. Tom prilikom meštani su se požalili i na lošu elektomrežu i drvene bandere, nakon čega je predsednik obećao da će na teren poslati nadležne iz Elektroprivrede Srbije.

Dva dana nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećanja meštanima Nedeljica da će u njihovo selo poslati ekipe EPS-a, radnici su već na terenu.

"Često dođe do iskakanja i do kvarova, tako da uvek moramo da javljamo u distribucuju dispečerima, izađu nam uvek u susret i vrlo brzo svi kvarovi se otklone", kaže Zlatomir Antonić iz Donjih Nedeljica.

Gornje Nedeljice, na predsednikovu inicijativu, posetili su i direktori EPS-a, ODS-a, i Elektromreže Srbije.

Složni su u tome da je loznički kraj jedan od delova Srbije gde je glavna mreža urađena dobro. Rekonstruisani su dalekovodi i sve glavne trafostanice, ali i izgrađene nove, u šta je uloženo 3,5 milijardi dinara.

"Ostalo je da se kapilarni delovi, dakle niskonaponska mreža sredi, da građani nemaju više probleme. Za oko mesec dana, možda i kraće, biće urađeno sve - svi dalekovodi, sve drvene bandere, kojih inače ima malo. Smatramo da je realan tajming Božić i od tad ovaj kraj više neće imati probleme sa strujom", kaže direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović ističe da će pratiti aktivnosti na niskonaponskoj mreži i uključiti se u postavljanje ulične rasvete na mestima i u onim ulicama i zaseocima gde još uvek nije postavljena.

Nadležni su meštanima poručili da je cilj da nijedno domaćinstvo nema probleme u snabdevanju električnom energijom.

U obnovu elektromreže u Gornjim i Donjim Nedeljicama, ali i izgradnju trafostanice država je u protekle dve godine uložila 5,8 miliona dinara.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво