Читај ми!

Protest advokata na Andrićevom vencu

Nekoliko desetina advokata protestovalo je ispred zgrade Generalnog sekretarijata Predsednika Srbije zbog Zakona o eksproprijaciji, Zakona o referendumu i najave izgradnje rudnika Rio Tinto, kao i u znak podrške protestima građana širom Srbije koji se održavaju istim povodom.

Advokat Miroslav Živković rekao je da su građani ugroženi pomenutim zakonima prvenstveno kao ljudi i da "ne možemo dozvoliti da nam neko otima dedovimu i truje vazduh i da reke stavlja u cevi, jer to nijedan normalan čovek neće dozvoliti".

Nakon što je pušten snimak pesme "Naši dani" Vladislava Petkovića Disa, advokat Bojan Čedić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "kao vrsni pravnik" video neustavnost Zakona o eksproprijaciji i da ga zato još nije potpisao.

On je istakao da advokati daju podršku Vučiću da ne poptiše taj zakon, jer je "duboko suprotan Ustavu koji garantuje pravo na imovinu".

Ukoliko Zakon o eksproprijaciji ipak bude potpisan, naglasio je, privatni interes akcionara Rio Tinta biće stariji od prava na imovinu i dedovinu građana Srbije.

Ocenio je da rudnik Rio Tinta nije nešto od čega će imati korist svi građani Srbije već je isključivi imovinski interes.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво