Čitaj mi!

Kancelarija za KiM osudila skrnavljenje spomen-ploče otetim srpskim novinarima

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je osmo po redu skrnavljenje spomen-ploče postavljene u spomen otetim novinarima Đuru Slavuju i Ranku Pereniću u Velikoj Hoči.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju o ovom duboko necivilizacijskom i vandalskom činu obavestiće međunarodne predstavnike i zatražiće da se počinioci ovog zlodela što pre otkriju i adekvatno procesuiraju, navodi se u saopštenju.

"Umesto da se do sada počinioci gnusnih zločina nad Slavujem i Perenićem, ali i drugim medijskim radnicima, stradalim tokom godina sukoba na Kosovu i Metohiji, pronađu i najstrože sankcionišu, mi danas svedočimo ponovnom napadu na njih, sa jedinim ciljem da se zatre svaki spomen na njihovo ime i delo", ističe Kancelarija za KiM.

U saopštenju se dodaje da pored brojnih izazova i problema sa kojima se mediji na srpskom jeziku na Kosovu i Metohiji svakodnevno susreću, ovo skranavlje spomen-ploče njihovim kolegama, novi je pritisak na njih.

Posredi je osmi put da se ploča novinarima Pereniću i Slavuju vandalizuje, što direktno pokazuje odnos vlasti privremenih institucija u Prištini prema srpskim medijskim radnicima, navodi Kancelarija za KiM.