Читај ми!

Disciplinski postupak protiv nekoliko učenika zbog požara u školi na Novom Beogradu

Protiv nekoliko učenika osmog razreda Osnovne škole "Branko Radičević" na Novom Beogradu, koji su pre dva dana izazvali požar u muškoj svlačionici škole, biće pokrenut disciplinski postupak, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Paralelno sa disciplinskim postupkom protiv učenika, Slavko Gak je rekao da istragu o incidentu vodi i policija.

Gak je danas obišao ovu školu u kojoj je u požaru delimično izgorela jedna prostorija, o čemu se očekuje izveštaj vatrogasaca, i gde srećom nije bilo povređenih, saopštio je Beoinfo.

"Samo brzom reakcijom zaposlenih koji su po izbijanju brzo ugasili požar izbegnuta je tragedija, što je zaista najvažnije. Međutim ono što je poražavajuće za nas, kao društvo, i za roditelje jeste činjenica da prve indicije ukazuju na to da je uzrok požara dečja igra ili čak izazov sa društvenih mreža", rekao je Gak.

Direktorka škole Suzana Lipić istakla je da se i dalje vode razgovori sa svom decom koja su tog dana bila prisutna u muškoj svlačionici te da je u slučaj uključena i policija budući da se radi o starijim maloletnicima od 14 godina.

"Iz dosadašnjih razgovora saznali smo da su dečaci palili maramicu natopljenu alkoholom, ali će istraga svih nadležnih institucija utvrditi kako se sve zaista i dogodilo. Štetu ćemo sanirati, a ona nije mala", dodala je Lipićeva.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво