Читај ми!

Turistički vaučeri i sledeće godine, zašto izabrati zimu u Srbiji

Turistička organizacija Srbije kreće sa kampanjom koja bi trebalo da privuče što više domaćih i stranih turista da zimu provedu u Srbiji. Novi smeštajni kapaciteti otvaraju se i u našim banjama i na planinama. U privlačenju turista pomoći će i turistički vaučeri, kojih će biti i sledeće godine, kaže direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

Do 2019. godine i pandemije koronavirusa, pedeset odsto turista u Srbiji su bili domaći turisti. Sada taj procenat iznosi gotovo 70 odsto, a Turistička organizacija Srbije (TOS) vodi paralelnu kampanju kako bi ih privukla u što većem broju.

U tome pomažu i vaučeri, koji su najavljeni i za sledeću godinu, kaže direktorka TOS-a Marija Labović.

"Svake godine se traži još više vaučera. To je dobra subvencionisana mera jer je dodatno skrenula pažnju turistima na Srbiju kao destinaciju i nadomestila trošak", rekla je Labovićeva.

Ističe da sutra kreće promotivna kampanja "Biram srcem, biram zimu u Srbiji", a u fokusu su planinski centri, ali i banje.

"Deo kampanje su i banje, jer ima onih koji manje vole aktivan odmor kakav promovišemo na planinama", navodi Labovićeva.

Dodaje da je otvoreno nekoliko novih hotela, kako u banjama, tako i na planinama, a renovirani su i stari kapaciteti.

Poznati američki turistički portal Conde Nast Traveller uvrstio je Srbiju među 20 zemalja koje treba posetiti sledeće godine. 

"To budi veliki optimizam naročito u ovim teškim vrmenima, kada je na globalnom nivou broj turista opao za 70 procenata", rekla je Labovićeva ističući da je ovaj portal istakao Srbiju kao zemlju aktivnog odmora, kulturno-istorijskog nasleđa i kvalitetne gastronomije.

Turistička grana je mnogo pretrpela poslednje dve godine i mora brzo da se prilagođava svim merama koje stupaju na snagu. Labovićeva ističe da su mnogi smeštajni kapaciteti sertifikovani kao čisti i sigurni - što potvrđuje da ispunjavaju ne samo zakonske mere u našoj državi, već i dodatne mere koje su na snazi u svetu.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво