Читај ми!

Zašto je sada odlazak u valjevski Dom zdravlja manje stresan

Valjevski Dom zdravlja jedna je od zdravstvenih ustanova koja je u potpunosti rekonstruisana u vreme pandemije. Iako pojedine službe ne rade u punom kapacitetu ili su izmeštene zbog rada u kovid sistemu, pacijenti već osećaju značajno unapređenje uslova lečenja.

Odlazak dece lekaru, nakon rekonstrukcije valjevskog Doma zdravlja, sada je manje stresan. Tabla za igru ispred ordinacija na pedijatriji postala je omiljeno mesto. Novi ambijent obradovao je i decu i roditelje.

I drugim pacijentima, posebno najtežim, nakon rekonstrukcije, omogućeni su bolji uslovi lečenja. Služba hitne pomoći je proširena i opremljenija novim instrumentima i opremom.

"Ono što je najvažnije za naše sugrađane da znaju da smo dobili i jednu posebnu prostoriju za reanimaciju, gde se mogu zbrinjavati najteži bolesnici. S obzirom da smo dobili i novu opremu, da smo dobili i nova vozila možemo da kažemo da je izuzetno unapređen rad naše službe", kaže dr Dejan Branković, načelnik Službe hitne pomoći Doma zdravlja Valjevo.

"Prostor je sada u potpunosti prilagođen našim potrebama, svetao, provetren. Prostorije su proširene tako da imamo mesto gde možemo sa pacijentom i da razgovaramo i da ga pregledamo", kaže dr Vanja Vučetić Vuković, načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih Doma zdravlja Valjevo.

Za jedan od najuređenijih domova zdravlja, država je izdvojila oko 350 miliona dinara.

"To su neki novi uslovi, moderni uslovi, prijatni. Sve smo promenili što smo mogli da promenimo. Radili smo u najnenormalnijim uslovima u vreme pandemije, ali smo uspeli da završimo i sada služi svima na čast", kaže dr Branka Antić, direktorka Zdravstvenog centra "Valjevo".

"Nama je ceo Dom zdravlja sada kovid. Ima veliki broj ordinacija, tako da veliki broj lekara u istom trenutku može da radi. Moze da stane veliki broj pacijenata", rekla je dr Bojana Janković, direktorka Doma zdravlja Valjevo.

Lečenje u ovakvim uslovima, trenutno je olakšano u najvećem broju kovid pacijentima. Potpuni efekat rekonstrukcije valjevskog Doma zdravlja, u punom kapacitetu, građani će tek osetiti nakon izlaska ove ustanove iz kovid sistema.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво