Čitaj mi!

Ministar Stefanović uručio ukaze o unapređenjima i postavljenjima

Ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je ukaze predsednika Republike Aleksandra Vučića o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti oficira Vojske Srbije. Čestitajući im nove činove i nove dužnosti, Stefanović je istakao da je reč o pravim vojnicima koji odano služe našoj otadžbini i koji su to svojim rezultatima i te kako zaslužili.

U čin general-potpukovnika unapređen je general-major Želimir Glišović, dok je pukovnik Radivoje Anđelković unapređen u čin brigadnog generala, koji je i postavljen na dužnost načelnika Uprave za vojno zdravstvo.

Pukovnik Mile Vitezović postavljen je na dužnost načelnika Uprave za telekomunikacije i informatiku Generalštaba Vojske Srbije, a na dužnost načelnika – dekana Vojne akademije postavljen je pukovnik Srđan Blagojević.

General-potpukovnik Želimir Glišović rođen je 1965. godine u Novom Pazaru. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1988. godine. U čin general-majora unapređen je 2015. godine. Završio je Vojnu akademiju 1988. godine, Generalštabnu školu 1998. i Generalštabno usavršavanje 2005. godine. Na dužnosti je načelnika Operativne uprave (J-3) Generalštaba, a obavljao je i dužnosti zamenika komandanta Kopnene vojske i komandanta Treće brigade Kopnene vojske.

Brigadni general Radivoje Anđelković rođen je 1970. godine u Sisku. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1996. godine, a u čin pukovnika unapređen je 2015. godine. Završio je Veterinarski fakultet 1996. godine, magisterijum veterine 2002. godine, doktorat veterinarskih nauka 2007. godine, a Visoke studije bezbednosti i odbrane 2017. godine. Obavljao je dužnosti načelnika Odeljenja za veterinarstvo u Upravi za vojno zdravstvo, načelnika referata u Upravi za vojno zdravstvo i načelnika Referata u Gardijskoj brigadi.

Pukovnik Mile Vitezović rođen je 1971. godine u Užicu. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1994. godine. U čin pukovnika unapređen je 2014. godine. Završio je Vojnu akademiju 1994. godine, Komandnoštabno usavršavanje 2008. godine i Generalštabno usavršavanje 2013. godine. Do sada je bio na dužnosti načelnika Odeljenja za telekomunikaciono-informatičko obezbeđenje Uprave za telekomunikacije i informatiku (J-6) Generalštaba, a obavljao je dužnosti načelnika Odseka za telekomunikacioni sistem i integraciju u Upravi za telekomunikacije i informatiku (J-6) Generalštaba i zamenika komandanta Drugog centra za stacionarne veze Brigade veze.

Pukovnik Srđan Blagojević rođen je 1980. godine u Leskovcu. U profesionalnoj vojnoj službi je od 2003. godine. U čin pukovnika unapređen je 2021. godine. Završio je Vojnu akademiju 2003. godine, Specijalizaciju iz kontraterorizma i organizovanog kriminala 2005. godine, magisterijum društvenih nauka 2008. godine, a doktorat društvenih nauka 2011. godine. Do sada je bio na dužnosti prodekana – nastavnika Prodekanata za nastavu Dekanata Vojne akademije Univerziteta odbrane Ministarstva odbrane.