Читај ми!

Priznanja zaslužnim lekarima

Lekarska komora Srbije će, povodom lekarske slave Sveti vrači Kozma i Damjan, na svečanosti koja će biti održana u Nišu, obeležiti esnafsku slavu i dodeliti tradicionalne nagrade i povelje zaslužnim lekarima u Srbiji, kao i posebne nagrade istaknutim lekarima u borbi protiv kovid 19.

Nagrada Komore za životno delo, odlikovanje biće dodeljena prof. dr Zoranu Perišiću,  lekaru, kardiologu i direktoru Univerzitetskog kliničkog centra Niš, saopštila je Lekarska komora Srbije.

Prof. dr Zoran Perišić rođen je 15. februara 1959. godine u Negotinu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Nišu, gde je i diplomirao na Medicinskom fakultetu 1982. godine.

Magistrirao je iz endokrinologije deset godina kasnije, a doktorat iz kardiologije odbranio je 1999. godine. Na Medicinskom fakultetu u Nišu radi od 2000. godine, a jula 2012. godine izabran je za vanrednog profesora. Iste godine je završio subspecijalističke studije iz uže oblasti kardiologije.

Na mestu načelnika Odeljenja za invazivnu dijagnostiku i pejsmejkere Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu bio je od 1994. godine, gde je razvio te kardiološke discipline i učinio ih dostupnim građanima celog regiona.

Autor je dve monografije, koautor više udžbenika, autor i koautor preko 350 stručnih radova.

Povelje i plakete Komore

Prof. dr Jovici Jovanoviću, specijalisti medicine rada i Medicinskom časopisu SLD Podružnica Kragujevac biće dodeljena Povelja Komore, piše u saopštenju.

Plaketa Komore ove godine biće dodeljena mr sci. med. Slavici Čanković, spec. dr med. Ninoslavi Mihajlović, prof. dr Lidiji Ristić i prof. dr Dejanu Sakaču. Posthumno, plaketa Komore biće dodeljena mr. sci med. Radi Petrović, zbog njenog velikog doprinosa radu i aktivnostima Lekarske komore Srbije.

Posebne nagrade u borbi protiv korone

Prvi put ove godine dodeljuje se nagrada Komore za ostvarivanje izuzetnih rezultata na početku stručne karijere, koja će biti uručena spec. dr med. Miodragu Đorđeviću.

Osim tradicionalnih nagrada, Lekarska komora Srbije ove godine dodeliće posebne nagrade lekarima iz svih zdravstvenih ustanova u Srbiji koji su se istakli u borbi protiv kovida 19.

Dodela nagrada počeće na svečanosti u Nišu, kada će one biti uručene svim istaknutim lekarima iz regiona jugoistočne Srbije, a u narednim danima nagrade će biti svečano dodeljene lekarima iz cele Srbije.

Dan Svetih vrača Kozme i Damjana, slava Lekarske komore Srbije obeležava se od 2007. godine tradicionalnim sečenjem slavskog kolača, zaključuje se u saopštenju.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи