Читај ми!

Počela gradnja zgrade Kulturnog centra u Kosovskoj Mitrovici

U severnom delu Kosovske Mitrovice počela je gradnja zgrade Kulturnog centra. Biće u krugu novoizrađene sportske hale, a zajedno činiće kompleks za izvođenje više vrsta aktivnosti, pre svega mladih žitelja Kosovske Mitrovice.

"Mitrovica je slobodan grad", rekao je predsednik mitrovičke opštine Milan Radojević, nakon polaganja kamena temljca za zgradu Kulturnog centra.

"U čaršiji mitrovačkoj meša se Nikšićanin sa Velešaninom, Pećanac sa Gilancem, Prištevac sa Pizrencem, Pazarac sa Đakovcem. I ovo što u Mitrovici ima dosta stranih ljudi čini da je ovaj grad življi i slobodniji u odnosu na ostale čaršije kosovske", parafrazirao je Radojević navode konzula u Prištini Branislava Nušića, iz jednog od njegovih izveštaja krajem 19. Veka.

Radojević je rekao da žitelji Kosovske Mitrovice od 1999. godine nisu imali nijednu ustanovu, nisu imali ni sportske hale ni kulturne dvorane, ali da su zahvaljujući viziji koju su imali, zahvaljujući nadi, zahvaljujući onom što je karakterisčno srpskom narodu, a kako je naveo malo i inatu, bili su istrajni u tome da ostanu svoji na svome.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i predstavnici Srpske liste, Goran Rakić, Igor Simić, Aleksandar Spirić i grupa studenata Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici.

Podizanje zgrade Kulturnog centra finansira se iz Razvojnog fonda za opštine na severu Kosova i Metohije. Vrednost investicije je 3,5 miliona evra. Objekat će imati više od 5.000 kvadrata a rok za završetak je maj 2024. godine.

Gradnja zgrade kulturnog centra počela je u danu kada u Kosovskoj Mitrovici obeležavaju gradsku slavu Svetog Dimitrija.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво