Читај ми!

Erazums plus projekat, FON ugostio kolege iz Albanije

Fakultet ogranizacionih nauka Univerziteta u Beogradu sa fakultetima iz Albanije, Italije i Nemačke sarađuje na programu iz kategorije Erazmus plus projekata. Ovaj projekat Evropske unije namenjen je razvoju visokog obrazovanja, i vredan je 864.000 evra. FON je ove nedelje ugostio predstavnike albanskih unverziteta, gde su održani predavanja i treninzi.

FON je jedan od partnera projekta EU koji traje dve godine. i prenosi znanja iz oblasti preduzetničkog univerziteta pošto je ta visokoškolska institucija Univerziteta u Beogradu nastala pre pola veka kao odgovor na potrebe i zahteve privrede.

Lider projekta Slađana Benković kaže da FON sarađuje sa privredom, a studenti rešavaju studije slučajeva gde se upoznaju kako doći do rešenja problema.

"Pomalo im se nameće taj liderski stil ponašanja bez obzira da li su na smeru za menadžment ili informacione sisteme i tehnologije", navodi Benkovićeva.

Takva iskustva preneće kolegama iz Albanije, kako bi ojačali vezu između univerziteta i privrede.

Nevila Džindi sa albanskog Univerzitet Mediteran naglašava da projekat "Erazmus plus" podrazumeva saradnju i transfer znanja među univerzitetima, privrednicima, vladinog i predstavnika civilnog sektora i medija.

"Studenti će moći da dođu u ove institucije i pronađu realne zadatke za rešavanje, Projekat je počeo pre devet meseci. Zbog pandemije, ovo nam je prvi lični kontakt. Prvi trening je ovde zato što je Univerzitet u Beogradu partner u projektu", dodaje Džindijeva.

Jedna od odlika preduzetničkog univerziteta su i istraživanja. Zato projekat treba i da osnaži ulogu žena u akademskoj zajednici, upravo u oblasti istraživanja i inovacija.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво