Čitaj mi!

Joksimovići na okupu posle šest godina

Pešačio je nekoliko puta od Kragujevca do Beograda. O njemu je snimljen film. Posle šest godina, Đorđu Joksimoviću napokon su vraćene tri ćerke. Kako se snalaze kada su ponovo zajedno?

Đorđe Joksimović je ispunio sve uslove kako bi mu se vratile ćerke, iznajmio je kuću u kojoj devojčice imaju svoje sobe, idu u obližnju osnovnu školu, a on je pronašao posao. Devojčice su vraćene po pravosudnoj presudi.

"Ja sam srećan, sa decom provodim maksimalno vreme u igri i učenju. Sve njihove obaveze moraju da se ispoštuju. Živimo normalnim životom", naveo je Joksimović.

Prema njegovim rečima, škola im je blizu, kao i sve ostalo, a već imaju i svoje drugare sa kojima se druže.

Dodao je da su devojčice brzo uspostavile kontakt sa drugarima, u ulici u kojoj žive ima dece koja idu u školu i sa njima se druže i u školi i van nje.

Đorđe je ispunio sve uslove kako bi mu bile vraćene ćerke, iznajmio je kuću i našao je posao.

"Deca mi ne mogu više biti oduzeta, sve bi moralo da prođe sudsku proceduru. Prvo neću da dolazim u tu situaciju da imaju osnova da mi oduzmu decu. Toga više nema. Deca nikada nije  trebalo da budu oduzeta", kaže Joksimović.

Napominje da je u procesu bio potcenjen kao otac, ugrožen i da do toga više neće doći.

Najavio je snimanje još jednog filma "Svi smo mi Đorđe" koji će obuhvatiti vreme od prvog dana borbe za decu do današnjeg dana, kada su deca vraćena.