Читај ми!

Veliko interesovanje za postdiplomske studije medicine – šta najviše privlači studente

Brucoši su već treću nedelju na predavanjima. Oni stariji, budući studenti master studija i doktorandi, pred sobom imaju drugi upisni rok, koji se završava krajem oktobra.

Interesovanje i za master i za doktorske studije na Fakultetu medicinskih nauka u poslednje četiri godine je izuzetno veliko, tvrde u toj visokoškolskoj ustanovi.

Među popularnijima su master Ishrane i suplementacije i Menadžment u sistemu zdravstvene zaštite.

"Postdiplomsko usavršavanje je brend broj jedan našeg fakulteta, a i Univerziteta u Kragujevcu. Siguran sam da će ovaj broj studenata postdiplomskih studija, koji su svi vrlo kvalitetni, prema njihovim prethodnim ocenama, podići nivo našeg naučnoistraživačkog rada", kaže prof. Vladimir Jakovljević, dekan Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu. 

Njihova klinička medicina je među prvih trista na Šangajskoj listi već tri godine uzastopno. 

"Kao i u sportu: uvek je teže održati, odbraniti prvo mesto nego ga osvojiti. Planiramo da akreditujemo još programa na engleskom jeziku, da imamo što veći broj studenata iz inostranstva i da podignemo nivo našeg naučnoistraživačkog rada za još jednu stepenicu više", ističe Jakovljević. 

Zato je selekcija studenata oštra. Jakovljević kaže da šest najboljih na rang-listi mogu da budu o trošku države, a ostali su samofinansirajući.

"Imamo jedan broj onih koji su naši budući saradnici. Izaberemo najbolje studente i onda se oni školuju o trošku fakulteta. Tu je jedan period predselekcije koji moraju da prođu i da pokažu da su zaista vrlo kvalitetni, a onda ih obično uključujemo u neke oblike nastave i naučno-istraživačkog rada", pojašnjava Jakovljević.

Nadaju se da će sledeća školska godina početi predavanjima uživo i da će dotle akreditovati doktorske studije i na engleskom jeziku.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво