Čitaj mi!

"Digitalna ekspedicija" stigla u Užice

Karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti "Digitalna ekspedicija" koji je pokrenut iz kabineta predsednice Vlade Ane Brnabić u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj i programom "Nova pismenost" USAID-a i Propulsiona, posle osam gradova i opština, stigao je u Užice.

Ovog vikenda Užičani su u prilici da se upoznaju sa glavnim digitalnim veštinama, elektronskim uslugama, trgovinom, digitalnom bezbednošću i pismenošću i svim pogodnostima koje omogućavaju nove tehnologije.

O tome šta je do sada urađeno u različitim oblastima govorile su ministarke Darija Kisić Tepavčević i Tatjana Matić, ističući posebno digitalizaciju u školama i domovima za stare.

O prednostima e-uprave i mogućnosti da svi postanu e-građani predsednica Vlade Srbije
Ana Brnabić kaže da "džabe uprava i usluga ako je građani ne koriste".

"Tako da smo odlučili da krenemo u ovaj karavan digitalne ekspedicije, da idemo od grada do grada, od opštine do opštine, da pričamo sa građanima, da im pokažemo i pomognemo da postanu e-građani, kako bi oni mogli da sve ono što smo uradili u poslednjih pet godina mogli da koriste u svakodnevnom životu i da mi znamo da jesmo sve uradili da budemo njihov servis", izjavila je premijerka.