Читај ми!

Završene zajedničke vojne vežbe Srbije i Rusije, zaštita vazdušnog prostora i raketno gađanje

Pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske Federacije uspešno su priveli kraju vežbe „Slovenski štit 2021" i „BARS 2021", koje su ove nedelje održane u Srbiji.

Na vežbi "Slovenski štit" uvežbavane su borbene radnje i postupci zajedničke grupacije PVO u operaciji zaštite strategijskog objekta od izviđanja i dejstva iz vazduha, dok su u okviru vežbe "BARS" uvežbavane mešovite posade lovačke avijacije i helikopterskih jedinica za izvođenje borbenih zadataka u dnevnim i noćnim uslovima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pripadnici 250. raketne za protivvazduhoplovna dejstva su tokom vežbe "Slovenski štit" izvršili bojeva gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru artiljerijskim i raketnim naoružanjem, kao i ciljeva na zemlji artiljerijskim naoružanjem.

Kako se naglašava u saopštenju, pogođene su sve mete, a pripadnici artiljerijsko-raketnih jedinica Vojske Srbije za protivvazduhoplovna dejstva su još jednom pokazali da su sposobni da odgovore na sve izazove koje donosi savremeno ratovanje.

Letačke aktivnosti mešovitih posada na vežbi "BARS" u rejonima vojnih aerodroma u Batajnici i Lađevcima i na poligonu "Pasuljanske livade" obeležili su zadaci kontrole i zaštite vazdušnog prostora, kao i traganja i spasavanja.

Prvi put su na vežbi učestvovali i helikopteri Mi-35.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво