Читај ми!

Još pola milijarde dinara od Vlade za Ovčar Banju

U republičkom budžetu za sledeću godinu biće izdvojeno više od 500 miliona dinara za nastavak projektnih aktivnosti na 5.000 hektara zaštićenog područja Ovčarsko-kablarske klisure, dogovoreno je na sastanku Mešuresorne radne grupe za razvoj ovog područja održanom u Vladi Srbije.

U planu je završetak saobraćajnice od magistralnog puta do vidikovca na Kablaru. U završnoj fazi je izgradnja parkinga i saobraćajnice u gornjem delu, a u narednoj godine biće urađeno još četiri kilometra ove saobraćajnice, što će koštati 250 miliona dinara.

Predviđeno je 110 miliona dinara za uređenje vidikovca na Kablaru sa pristupnim stazama i 20 miliona za solarni katamaran, u čemu Grad Čačak učestvuje sa 10 odsto.

Između ostalog, planirano je 25 miliona dinara za projektno-tehničku okumentaciju za izgradnju mosta preko Zapadne Morave, koji bi spojio čačansku i lučansku "stranu" Ovčar Banje, kao i izgradnja saobraćajnice do vrha Ovčara i paraglajding staze.

U narednoj godini, prema projektu, biće uloženo oko 90 miliona dinara u ekologiju.

Pored ovih, očekuje se početak realizacije kapitalnih projekata, a jedan od njih je izmuljavanje jezera Međuvršje, koji je omogućen bilateralnim sporazumom između Srbije i Mađarske.

"Ovaj projekat podrazumeva ulaganje oko 35 miliona evra. Uskoro se završava izrada elaborata o proceni uticaja na životnu sredinu i očekujemo da počne realizacija ovog ogromnog projekta", kaže gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Ove nedelje biće raspisana javna nabavka za izgradnju RH Centra u Ovčar Banji. Planirano je ulaganje od oko pet milion evra za izgradnju i opremanje ovog centra, koji je od krucijalnog značaja za razvoj zdravstvenog turizma, rekao je Todorović. 

Prema njegovim rečima u narednoj godini očekuje se i nešto više od četiri miliona evra za sređivanje vodovoda i kanalizacije.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара