Čitaj mi!

Pronađen izgoreli automobil nestale porodice Đokić

Između sela Donja Trnava i Tešica pronađen je spaljeni automobil za koji se sumnja da pripada porodici Đokić iz Aleksinca koja je nestala pre šest dana, saznaje RTS.

U spaljenom automobilu koji pripada porodici Đokić iz Aleksinca nema tela, nezvanično saznaje RTS.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je policija u potrazi za porodicom Đokić angažovala sve jedinice, istakavši da se nikada do sada nije desilo da nestane cela jedna porodica bez ijednog motiva.

"Digli smo helikoptere, angažovani su ronioci Žandarmerije, tražimo ih na sve strane, proverili smo stan, razgovarali sa svim članovima njihove porodice, tražimo ih i dalje", rekao je Vulin za Pink i dodao da je reč o nekonfliktnoj porodici koja nema nikakvu problematičnu prošlost.

Ministar je pozvao sve ljude koji imaju bilo kakvu informaciju o porodici Đokić da se jave i ukazao da policija neće odustati od potrage za članovima ove porodice.

Podsetivši da su ronioci Žandarmerije pretražili celo Bovansko jezero i da u njemu nisu ništa našli, ministar je rekao da su i helikopteri pretraživali teren i da ni oni takođe nisu ništa pronašli.

Prema njegovim rečima, prilikom nestanka članovima porodice su se istog sekunda isključili mobilni telefoni.

Tročlana porodica Đokić – Goran, Gordana i njihova ćerka Lidija, nedelju su proveli kod Goranove majke, snahe i bratanice u Moravcu, selu kod Aleksinca. 

Oni su porodičnu kuću napustili oko ponoći, a kako je RTS-u rekla Goranova majka, ona nakon toga više nije uspela da stupi u kontakt sa njima.

To je odmah probudilo sumnju kod nje, jer se sa sinom i članovima njegove porodice čula svakodnevno po više puta. Tražili su ih u stanu, ustanovili su da nema automobila i da je stan zaključan. Shvatili su da nešto nije u redu pa su u utorak uveče nestanak prijavili policiji.

Zvanično se zna da je poslednji zabeleženi trag snimak sa video-nadzora iz perionice automobila na putu Moravac–Aleksinac, desetak minuta nakon ponoći. Dalje se ne zna ništa, pa čak ni to da li su stigli do zgrade u kojoj stanuju.

Ova porodica je poznata u Aleksincu po tome što drže jednu od najstarijih menjačnica u gradu.