Читај ми!

Poliklinika KCS razmeštena na 20 lokacija zbog renoviranja

Zbog težine epidemijske situacije sve više zdravstvenih ustanova ulazi u kovid režim. Ipak, jedna, u kojoj se, i kada imamo epidemiju, i kada nemamo, leči najviše pacijenata iz cele zemlje, radi sve vreme u dvojnom režimu - To je Univerzitetski klinički centar Srbije.

Već 18 meseci tu se leče i oboleli od kovida, ali i sve druge kojima je neophodan neki pregled, dijagnostika ili operacija, posla imaju i nedeljom. Bolest ne bira kada će nekom biti potrebna pomoć. Poliklinika je počela da se rnovira.

 

Dr Snežana Polovina, rukovodilac Poliklinike UKCS kaže da je ta ustanova tokom ovih šest meseci razmeštena na 20 punktova.

Prema njenim rečima, mesečno se pregleda između 32 i 36.000 pacijenata, što je slično i kao pre kovida.

"Od ukupnog broja zaposlenih 30 posto je na raspolaganju Batajnici gde se leče kovid pacijenti, a 70 odsto osoblja je za pacijente, a posao se povećao za 200 posta", navela je Polovina.

Dodala je da je od 1. jula IZIS počeo da funkcioniše, a da hitni slučajevi i oni koji moraju na operaciju bivaju pregledani istog dana.

Polovina savetuje pacijente da ne bi lutali po Kliničkom centru, treba da pitaju lekara ili provere na sajtu koja je lokacija ambulante gde imaju zakazani pregled, da se pridržavaju termina, kako se ne bi pravile gužve.

Pored povećanog broja kardiovaskularnih pacijenata i onih koji imaju malignitete, Polovina kaže da je kao posledica vremena korone i sve veći broj pacijenata sa dijabetesom tipa dva. Navodi da je broj maligniteta sve veći jer nismo imali preventivne preglede.

 

 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво