Читај ми!

Ružić: Biće uloženo 48 miliona evra u studentske domove

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da se nikada više i ozbiljnije nije pristupalo unapređenju učeničkog i studentskog standarda i najavio je da će u okviru Projekta "Studentsko stanovanje" biti uloženo 48 miliona evra u izgradnju novih ili rekonstrukciju postojećih studentskih domova u Srbiji.

Ministar je tokom prijema brucoša u Studentski dom "Karaburma" rekao da se najpre planira izgradnja novog objekta u okviru kompleksa "Studentski grad" na Novom Beogradu sa 1.000 mesta za smeštaj studenata, kao i završetak studentskog doma u Nišu sa 400 mesta, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Ovu godinu koristimo za pripremu, a na proleće 2022. bi trebalo da bude raspisan urbanističko-arhitektonski konkurs za Studentski grad, nakon čega sledi priprema projekta za realizaciju, odnosno, izrada projektno-tehničke dokumentacije za novi objekat, dobijanje svih dozvola i izbor izvođača radova", objasnio je Ružić.

U okviru druge faze projekta "Studentsko stanovanje" plan je da bude izgrađena nova zgrada u okviru studentskog kampusa u Novom Sadu i rekonstruisan Studentski dom "Karaburma".

"Studentski dom Karaburma od kada je izgrađen 1978. godine nije ozbiljnije renoviran. Plan je da u rekonstrukciju ovog objekta uđemo nakon što bude završena izgradnja nove zgrade u Studentskom gradu, kao bismo mogli da raselimo studente Karaburme i stvorimo uslove da rekonstrukcija počne", rekao je Ružić.

Projekat "Studentsko stanovanje" biće realizovan od 2022. do 2026. godine i finansiran kreditnim sredstvima Razvojne banke saveta Evrope – CEB sa 32 miliona evra, dok će učešće Republike Srbije biti 16 miliona evra.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво