Читај ми!

Sedmi protest u Zrenjaninu: Voda je javno dobro, nijedan privatnik ne može da snabdeva grad

U organizaciji zrenjanske akcije ZRAK više stotina građana okupilo se na sedmom protestnom skupu, pošto ni posle sedamnaest godina, koliko nemaju ispravnu vodu za piće, nije pronađeno rešenje iako je nova fabrika završena.

Na listi onoga što organizatori protesta traže bez odlaganja su čista pijaća voda u česmama i hitno rešenje ovog problema, a danas su nadležnim uputili i novi zahtev.

"Ono što mi tražimo jeste da nijedan privatnik ne može da snabdeva grad vodom jer je voda javno dobro i taj zakon važi na celoj teritoriji Srbije", kaže Bekim Rukeci iz Zrenjaninske akcije.

U fabrici vode imaju svoje obrazloženje zašto građanima ne isporučuju vodu.

"Spremni smo za rad od januara ove godine, međutim fabrika vode nema ingerencije nad distributivnim sistemom u gradu. Mi smo isključeni sa distributivnog sistema i nemamo mogućnosti da radimo", objašnjava direktor Fabrike vode Aleksandar Savin.

Tvrdi da mogu da isporuče dovoljne količine ispravne vode za piće.

"Radili smo nadgradnju u fabrici i sada imamo dovoljne kapacitete da snabdevamo grad", kaže Savin.

U lokalnoj samoupravi se nadaju da će problem biti uskoro rešen.

"O značaju pijaće vode za grad Zrenjanin dovoljno govori činjenica da se Vlada Srbije direktno uključila u rešavanje ovog problema i mi očekujemo da ćemo tako rešiti ovaj višedeceniski problem koji muči Zrenjanince", ističe gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Ipak, po svemu sudeći, poslednju reč će dati nadležne sudske institucije s obzirom da je u Fabriku vode pre dva dana uveden predstečajni postupak.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво