Čitaj mi!

Karavan "Digitalna ekspedicija" ovog vikenda u Smederevu

Karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti koji je krenuo iz Beograda u subotu i nedelju predstavlja građanima Smedereva kroz radionice, razgovore i putem zabavnog sadržaja osnove digitalnih komunikacija.

Na glavnom gradskom trgu na nekoliko punktova Smederevci mogu čuti kako da se postane e-Građanin/e-Građanka, kako bezbedno koristiti internet, biti digitalni urednik-urednica, zatim kako bezbedno kupovati ili prodavati preko interneta i još dosta tema iz ove oblasti.

Smederevo je peti grad na putu Karavana "Digitalna ekspedicija", a ukupno će građani 16 gradova u Srbiji imati priliku da se upoznaju sa izazovima elektronskog i digitalnog funkcionisanja državne uprave i bezbednosnim izazovima korišćenja interneta.

Karavan je pokrenut na inicijativu predsednice Vlade Ane Brnabić, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, a u partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj USAID, organizacijom Propulsion i Programom Ujedninjenih nacija za razvoj UNDP.