Читај ми!

Počela 134. Smederevska jesen, bogat kulturno-umetnički program uz sočne plodove

Turističko-privredna manifestacija "Smederevska jesen" po 134. put organizuje se u Smederevu, a ove godine primerena je trenutnoj epidemijskoj situaciji.

Izostao je tradicionalni defile ulicama grada, a na glavnom gradskom trgu postavljen je veliki grozd, jedan od simbola ove manifestacije.

Na brojnim tezgama u gradu može se videti ovogodišnji rod smederevskog kraja, prvenstveno belo i crno grožđe, jabuke, vino, kao i proizvodi domaće radinosti.

U vinskom gradu svake večeri organizovaće se muzički nastupi grupa, a posetioci će moći da uz brojna kulturno-umetnička društva osete deo tradicije ovog kraja Srbije.

Za decu je pripremljen bogat program, uz učešće glumaca, muzičara i mađioničara.

U Malom gradu Smederevske tvrđave u subotu i nedelju programom "Despotov grad – srednjovekovna prestonica" pozorište PATOS uz orkestar "Svetlost" i viteško udruženje "Beli orlovi" dočaraće srednjovekovnom muzikom, viteškim borbama i kostimima atmosferu Smedereva u vreme vladavine Brankovića.

U pratećem delu obeležavanja "Smederevske jeseni" učestvuju Narodna biblioteka, Muzej i Turistička organizacija: posetioci mogu videti izložbe slika, prisustvovati književnim večerima i posetiti Vilu Obrenovića.

Manifestacija se završava u nedelju kada će posetioci moći da probaju grožđe sa velikog grozda, a tom prilikom biće prikazano tradicionalno muljanje, proces u pripremi šire i vina.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво