Читај ми!

Unakrsna vodena paljba u Nišu za srpske vatrogasce koji su gasili požar na Eviji

Sa Evije su se vratila 34 srpska vatrogasca i troje zdravstvenih radnika. U njihovu čast unakrsna vodena paljba ispred vatrogasnog doma u Nišu. Iako umorni od napornog rada i puta, vatrogasci su sa mnogo emocija govorili o svom boravku u Grčkoj.

Marko Gmizić iz Sremske Mitrovice rekao je da su bili u dimu, sunce se nije videlo, ne znate koje je doba dana, a posle dva dana kada se sve razdimilo mogli se vidimo šta je urađeno i kolko je pomognuto.

Marko Radovanović iz Niša kaže da je bilo prilika da su stajali na par metara od vatrenog zida koji je bio i preko 20 metara visine, tako da je bilo ko odustao, da je rekao da ne može vše ne bis uspeli. 

"Gde smo stali vatra nije prošla, znači ja mislim da smo mi jedini uspeli u tome, da celu tu liniju od 3 - 3,5 kilometra držimo i da tu vatra nije prošla, uspeli smo da odbranimo ta neka sela koja su bila iza nas", naveo je Dragan Miljković iz Beograda.

Svi su pod utiskom zahvalnosti grčkog naroda na Eviji, najdraža uspomena ikona iz lokalne crkve i plaketa.

"Starija gospođa koja je starešina sela došla je sa decom donela nam je onu ikonu iz njihove crkve ...plakali su ljudi, stvarno je bilo dirljivo, ne znam srce nam je puno posle svega stvarno, veliki posao smo uradili, mislim da Srbija treba da bude ponosna na sve ove ljude i na ovu službu", prenosi utiske vatrogasac Aleksandar Arsić.

Vatrogasci ističu i dobru logističku podršku Ministartsva unutrašnjih poslova i dobru organizaciju u grčkoj.

"Prizori su bili više nego jezivi i drago mi je što sam učesnik ove intervencije i što sam imao čast da radim sa ovim predivnim ljudima koji su dali sebe i koji su prezentovali Srbiju u pravom svetlu kako ona to zaslužuje", naveo je vođa tima Vladimir Plemić.

Požar na Eviji je ugašen ali će ostrvo domaći vatrogasci i dalje čuvati. Naši vatrogasci ga upoređuju sa požarom na Tari 2012. godine, ali na mnogo većoj površini.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво