Читај ми!

Patrijarh Krivokapiću: Komisija će posle godišnjih odmora razmotriti predložene izmene Temeljnog ugovora

Poglavar SPC patrijarh Porfirije obavestio je crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića da je predložene izmene teksta Temeljnog ugovora uputio komisiji koja će ih razmotriti po okončanju sezone godišnjih odmora, a stručno mišljenje će dati Sinod, kažu u Patrijaršiji.

Patrijarh Porfirije odgovorio je Zdravku Krivokapiću na njegov predlog da potpišu Temeljni ugovor između Srpske pravoslavne crkve i države Crne Gore, potvrđeno je Tanjugu u Patrijaršiji.

Reč je o tekstu ugovora, kažu u Patrijaršiji, u koji je Vlada Crne Gore unela veliki broj izmena u odnosu na tekst koji su obe strane zajednički utvrdile, usaglasile i dogovorile se da potpišu 27. maja u Patrijaršiji u Beogradu.

Patrijarh Porfirije, navode u Patrijaršiji, obavestio je Krivokapića da je predložene izmene uputio određenoj stručnoj komisiji koja će ih razmotriti po okončanju sezone godišnjih odmora, a stručno mišljenje će dati Sinod, koji u skladu sa Ustavom SPC ima poslednju reč o ovom pitanju.

Crnogorski premijer, Zdravko Krivokapić izjavio je sinoć da je Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom tehnički-pravno završen i predat Patrijaršiji, a Vlada Crne Gore spremna je da ga potpiše i da on očekuje odgovor.

"Mi smo uradili sve što je do nas i sada je to sve do Patrijaršije i Njegove svetosti patrijarha da prihvati taj ugovor i ako treba negde da se koriguje i da se taj temeljni ugovor što pre potpiše. Ja ne želim da prejudiuciram vreme, a vreme je najbolje kada se dve strane dogovore", rekao je Krivokapić.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара