Читај ми!

Parastos nastradalima u Oluji služen u Crkvi Svetog Marka

U Crkvi Svetog Marka u Beogradu služen je parastos poginulima u vojnoj akciji Oluja. Centralna manifestacija povodom Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe održana je juče u zemunskom naselju Busije.

Srpski narod seća se stradalih i proteranih Srba iz Hrvatske pre 26 godina u vojno-policijskoj operaciji "Oluja".

U crkvi Svetog Marka u Beogradu služen je parastos poginulima u Oluji.

U Srbiji - 12.000 prognanih porodica iz Hrvatske - nema rešeno stanbeno pitanje i živi u teškim uslovima.

Oni traže od Srbije da krene u borbu za dokazivanje istine o srpskom stradanju, da se osnuje memorijalni centar srpskim žrtvama stradalim u devedesetim - i da svet vidi - da srpski narod nije genocidan - već da je nad njim vršen genocid.

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona kaže da se ljudska prava krše, stotine hiljada Srba ne mogu da povrate svoju imovinu, stečena prava, poljoprivredno zemljište, radni staž, dinarsku i deviznu štednju, naknadu štete za uništenu imovinu u terorističkim akcijama.

"Ima puno problema i zbog toga nije relno očekivati pomirenje i uspostavu bilo kakvog poverenja između dve države dok god Hrvatska ne pokaže spremnost da reši imovinska stečena prava Srba, da procesuira sve ratne zločine", rekao je Linta.

Centralna manifestacija povodom Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u vojnoj akciji "Oluja" 1995. godine, održana je u zemunskom naselju Busije.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи