Читај ми!

Kabasti otpad zatrpava Sićevačku klisuru, rendžeri popisali preko 200 divljih deponija

Rendžeri Sićevačke klisure imaju slične probleme svakoga leta. Njima nisu problem toliko nemarni turisti koliko divlje deponije koje lako planu. Dušan Smiljanić iz udruženja Via Militaris kaže za RTS da je na području cele Sićevačke klisure popisano preko 205 divljih deponija. Navodi da ih zbog poznavanja terena zovu i vatrogasci da pomognu kada izbije požar.

Dušan Smiljanić je gostujući u Beogradskoj hronici rekao da su u Sićevu za tri godine uspeli da registruju i popišu preko 205 divljih deponija.

"To je višedecenijski problem, uglavnom se radi o kabastom otpadu. U Sićevačkoj klisuri ima preko desetak sela, to su sve planinska sela. Dešava se veliki problem s tim otpadom koji se ne odvozi. Tako da nemamo za sada rešenja. Deponije su veliki problem", kazao je Smiljanić.

Pre dvadesetak dana je, dodaje, buknuo požar na jednoj od najvećih deponija. Vatrogasci ih, kažu, zovu, pošto znaju terene.

"Mi smo im faktički logistička podrška. Sprovodimo ih do terena. Komuniciramo s meštanima, pomažemo. Do nekih deponija može da se dođe samo terenskim vozilom i gašenje je veoma otežano", rekao je Smiljanić.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво