Čitaj mi!

Požar na Mokroj Gori, MUP šalje pomoć iz deset gradova Srbije

Oko 100 hektara šume gori na nepristupačnom području Mokre Gore. MUP je uputio dodatne snage vatrogasno-spasilačkih jedinica kako bi zajedničkim snagama sa kolegama iz Mokre Gore, Užica, Požege i Čajetine stavili vatru pod kontrolu.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Užica Saša Cicvarić rekao je za Tanjug da je u toku popodneva izbio požar i da na nepristupačnom terenu gori oko 100 hektara četinarske šume.

"Požar gasi 50 vatrogasaca, a u toku sutrašnjeg dana očekujemo njih još 90, kao i helikoptere koji će gasiti požar iz vazduha. Mećavnik nije zahvaćen požarom, a nisu ugožena ni domaćinstva na ovom području", dodao je Cicvarić.

Cicvarić je naglasio da gašenje požara otežavaju jak vetar i visoka temperatura.

U saopštenju MUP-a se navodi da je na područuje Mokre Gore poslato još 82 vatrogasca-spasioca iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara.

Dodaje se da će u pomoć priteći i 78 pripadnika specijalizovane jedinice civilne zaštite, kao i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava.

S obzirom na izuzetno nepovoljne vremenske uslove, jak vetar i nepristupačnost terena, MUP naglašava da će se pojačati napori na gašenju požara radi brže lokalizacije i likvidacije požara.