Čitaj mi!

Kilometarske kolone i čekanja po više sati na Horgošu, gužva i na Kelebiji

Prvi je dan avgusta i drugi dan vikenda - očekivano je više vozila na putevima i graničnim prelazima. Putničkim vozilima na Horgošu treba oko sat vremena da uđu u Srbiju, ali prethodno im treba oko četiri sata da izađu iz Mađarske. Za ulaz u susednu zemlju vozila na prelazu Reske čekaju oko tri sata, dok iz se iz Srbije na izlaz čeka oko dvadesetak minuta.

Zbog velikog priliva tranzitnih putnika, granični prelaz Horgoš i dalje radi maksimalnim kapacitetom na ulazu i izlazu iz zemlje.

Putničkim vozilima na Horgošu treba oko sat vremena da uđu u Srbiju, ali prethodno treba da sačekaju oko dva sata da izađu iz Mađarske.

Na izlazu iz Srbije vozila, se zadržavaju oko 45 minuta, a potrebno im još 60 minuta da bi ušli u Mađarsku na susednom prelazu Reske.

Pojačan je saobraćaj i na Kelebiji, odnosno susednom prelazu Tompa, gde se automobili zadržavaju oko sat vremena da bi prešli mađarsko-srpsku granicu u pravcu Srbije.

Kroz prelaz Preševo sa Severnom Makedonijom neprestano prolaze i smenjuju se automobili, trenutna zadržavanja vozila su na izlazu oko sat vremena, na ulazu u našu zemlju 45 minuta. Otvorene su po četiri trake i u jednom i u drugom pravcu.

Na Gradini putnička vozila na izlazu čekaju oko 90 minuta, a na ulazu 45 minuta.

Na graničnom prelazu Gostun, čekanje na ulazu i izlazu je oko 30 minuta. na graničnom prelazu Jabuka, na ulazu i izlazu, oko 30 minuta, koliko se čeka i na prelazu Špiljani i to i prilikom ulaska i izlaska iz zemlje.

Na prelazu Kotroman, na ulazu i izlazu zadržavanje za putnička motorna vozila je oko 40 minuta, na Batrovcima, na ulazu, oko 90 minuta, na prelazu Šid, na i ulazu, putnička vozila čekaju oko 120 minuta.

Na Batrovcima i Šidu na izlazu teretna vozila čekaju oko 60 minuta, dok će na svim graničnim prelazima prema Rumuniji večeras do 19 časova biti obustavljeno odvijanje saobraćaja za teretna vozila, osim za prioritete.

Putevi Srbije upozoravaju vozače na radove u zoni petlje Ruma zbog kojih će u smeru ka Beogradu saobraćaj da se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Na deonici Lapovo-Markovac do 13. avgusta izvode se radovi na rekonstrukciji natputnjaka preko auto-puta E-75, pa je saobraćaj zatvorena preticajna traka iz smera Beograda i preticajna saobraćajna traka iz smera Niša.

Na naplatnoj stanici Stara Pazova vozila se zadržavaju 15 minuta, a na ostalim naplatnim stanicama na auto-putevima nema zadržavanja.