Читај ми!

Četrdesetak dece sa KiM prvi put na moru

Francuska humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" devetu godinu zaredom organizuje letovanje na moru za 42 dece iz kosovskih enklava.

Kako je saopšteno iz te organizacije, dečaci i devojčice iz Kosovske Kamenice, Bosce, Strelica, Kololeča, Berivojca, Kuzmina, Prilužja, Radeva, Batuše i Lepina borave u Tivtu, gde su stigli u subotu 31. jula.

Predsednik organizacije Arno Gujon ističe da je ova godina bila veoma burna na Kosovu i Metohiji, sa mnogo napada i pretnji na srpski narod i dodao da je zato odmor od teške svakodnevice više nego potreban deci.

"Ovde će mališani prvi put u životu uživati u raspustu na mirnom mestu i osećati se slobodno i bezbedno. Njihova sreća da budu sedam dana na letovanju je velika onoliko koliko je meni drago da se posle godinu dana pauze zbog korone, ponovo družim sa decom i prijateljima sa Kosova i Metohije", rekao je Gujon.

Osim odlaska na plažu, na koju idu svaki dan, deca uče da plivaju i bave se sportskim i umetničkim aktivnostima.

Program traje sedam dana, a biće obogaćen krstarenjem po Bokokotorskom zalivu i obilascima znamenitih mesta na obali Crne Gore.

Projekat se od 2012. realizuje u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom koja je odabrala mališane po socijalnim kriterijumima.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара