Читај ми!

Otklanjanje posledica nevremena u Ćićevcu – zatvoren vrtić i deo zgrade opštine

Prvi dan bez kiše posle višednevnih padavina komunalne službe u Ćićevcu rade na otklanjanju posledica na terenu. U toj opštini je nakon nevremena, koje je zadesilo tokom vikenda, u ponedeljak proglašena vanredna situacija.

Sve javne komunalne službe u Ćićevcu uključene su u raščišćavanje i otklanjanje posledica na terenu, pumpe za izvlačenje vode uputio je i Sektor za vanredne situacije grada Kruševca.

Zbog plavljenja i izlivanja septičkih jama u domaćinstvima, Štab za vanredne situacije uputio je apel građanima da preuzmu dezinfekciona sredstva kako bi se sprečilo širenje zaraze.

Štab za vanredne situacije formirao je Stručnu komisiju koja će narednih dana, kada se voda povuče, napraviti procenu štete na terenu.

Kiša je oštetila krovnu konstrukciju i plafon jaslene grupe pa od utorka vrtić ne radi, a van funkcije je i deo zgrade opštinske uprave zbog oštećenja elektroinstalacije na drugom spratu.

Nadležni apeluju na građane da očiste šahte i prilaze.

Najveće štete obilne padavine i bujične vode pričinile su na području sela Donja Lučina, Pojate, Stalać gde je poplavljeno više od 50 ekonomskih i stambenih objekata, dvorišta i oko 50 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Velikih izlivanja bilo je i u samom Ćićevcu jer atmosferski propusti nisu mogli da prihvate ogromnu količinu padavina pa je voda ušla u brojne lokale i poslovne objekte.

 

 

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво