Čitaj mi!

Pojačan saobraćaj na granicama, vozačima se savetuje da koriste alternativne prelaze

Letnja seoba putnika iz Zapadne Evrope ka južnim destinacijama je u toku, zbog toga su i ovog vikenda velike gužve na našim severnim granicama. Na Horgošu je za ulazak otvoreno šest traka, putnici se zadržavaju oko sat vremena, ali pre toga moraju da sačekaju najmanje tri sata da bi iz Mađarske ušli u Srbiju. Pojačan saobraćaj na ulasku u zemlju je i na prelazima Kelebija, Horgoš 2, Bački Vinogradi, Bajmok, Bački Breg i Đala. Gužve su i na izlasku iz Srbije, na granici sa Bugarskom i Severnom Makedonijom.

Situacija na graničnom prelazu Preševo se menja iz časa iz čas pošto vozila pristižu u naletima.

Rano jutros na prelazu su bile kilometarske kolone, na izlazu iz zemlje se čekalo oko dva i po sata, a na ulazu oko dva sata.

Sada je situacija znatno bolja, sada vozila na izlazak iz zemlje čekaju oko sat vremena u pet kolona, a isto toliko se čeka na ulazak u Srbiju, javlja reporterka RTS-a.

Na graničnom prelazu Preševo, zadržavanja za teretna vozila na izlazu iz zemlje su oko 12 sati.

Kako je reporterki RTS-a rečeno u Graničnoj policiji, najveće gužve očekuju u toku dana, noćas i sutra.

Kako bi se izbegle gužve, savetuje se alternativni prelaz Prohor Pčinjski, na kojem nema zadržavanja vozila. 

Za 24 časa prelaz "Preševo" prošlo je više od 30.000 putnika i ovo je najudarniji vikend od početka turističke sezone.

Bez gužvi na Gradini, zadržavanja 30 minuta

Na graničnom prelazu Gradina zadržavanje na izlazu za putnička motorna vozila je 30 minuta. Sa naše strane otvoreno je šest traka i jedna traka za autobuse.

Nema zadržavanja u međuprostoru. Razlog je, javlja reporterka RTS-a taj što su Bugari od jutros na takozvanom minimumu što se tiče sprovođenja procedura.

Velike gužve i na Horgošu 

Zbog gužvi na Horgošu cele noći su bile otvorene sve ulazne trake. 

Za proteklih 12 sati, u Srbiju je ušlo 5.500 putničkih vozila, osamdesetak vozila i oko 20.000 putnika, javlja reporter RTS-a sa Horgoša. 

Zbog velikog priliva vozila, na graničnom prelazu Horgoš otvoreno je svih šest ulaznih traka, uz dodatne dve sa izlazne strane koje sada služe za prijem vozila.

Putnici se na ulazu u zemlju zadržavaju oko sat vremena, ali pre toga moraju da sačekaju najmanje tri sata da bi izašli iz Mađarske, prema Srbiji.

Pojačan saobraćaj na ulazu u zemlju je i na prelazima Kelebija, Horgoš 2, Bački Vinogradi, Bajmok, Bački Breg i Đala.