Čitaj mi!

Lečić: Ne osećam se kao pobednik

Ne osećam se kao pobednik, poručio je glumac Branislav Lečić nakon što je Više javno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu koju je protiv njega podela glumica Danijela Štajnfeld.

Branislav Lečić je u saopštenju za javnost naveo da je takav ishod očekivao, budući da, kako je naveo, nije kriv, ali je ocenio da se šteta koja je naneta njemu, njegovoj porodici i prijateljima, nikada i nikako ne može nadoknaditi.

Lečić je istakao da je šteta naneta i svim pravim žrtvama nasilja u našoj zemlji i regionu.

"Nakon ovakvog epiloga imaće još manje smelosti da se za pomoć obrate nadležnim institucijama. Razloge zbog kojih se sve ovo desilo baš meni još uvek ne mogu da razumem, niti mogu da razumem motive onih koji su me osudili pre nego je bilo kakav postupak protiv mene i pokrenut", istakao je Lečić.

Dodao je da su, iako je pred policijom i tužilaštvom imao status građanina, a ne optuženog niti osumnjičenog, mnogi požurili da iznesu završnu reč i donesu osuđujuću presudu.

Istakao je da je jako zabrinut zbog opšteg stanja u društvu i pozvao javnost, a pre svega medije i ostale koji imaju uticaj na javno mnjenje, da ubuduće više pažnje obrate na pretpostavku nevinosti, kao jedno od osnovnih ljudskih prava, kako se, kako je naveo, više nikome ne bi dogodilo da bude osuđen pre suđenja.

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld, podnetu protiv Lečića, zbog krivičnog dela silovanja, jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.