Читај ми!

Brucoši prebrinuli brigu, gde ima slobodnih mesta

Prvi ovogodišnji indeksi su već dobili svoje vlasnike. Da bi osigurali budžetsko mesto - mnogi su konkurisali na dva fakulteta. I dalje su najinteresantniji: psihologija, stomatologija, fakulteti koji školuju IT stručnjake, biomedicina.

Na Elektrotehničkom fakultetu sva mesta biće popunjena u prvom roku. Iako su brucoši iz srednje škole došli sa prosečnom ocenom 4,75, zadaci iz matematike su i za njih imali neočekivanu težinu.

"Polagala sam matematiku, i nije bilo toliko teško, ako smo se dovoljno spremali mislim da je bilo zaista uradivo", rekla je brucoškinja Elektrotehničkog fakulteta.

"Ja nisam radio matematiku, radio sma fiziku, fizika je lakša svake godine. Nije bilo mnogo teško, zadovoljan sam kako sam uradio", rekao je brucoš.

"Ove godine je bilo malo teže, ali nekako smo izašli na kraj sa svim tim", bio je utisak trećeg.

Prof. Milo Tomašević, dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu kaže da je prijemni iz matematike izgleda bio malo teži.

"Mada mi se čni da je i na drugim fakultetima slična situacija tako da je određene efekte proizvela skraćena nastava u srednjoj školi, proređeni časovi. Ali opet dobili smo pravilnu raspodelu koja će nam omogućiti dobru selekciju prilikom upisa", kaže Tomašević.

Da bi se školovali o trošku države neki su konkurisali na dva, pa i tri fakulteta. Profesori ponavljaju da se ne odustane od studija ako se ne stekne budžetski status.

"Ako je to program koji stvarno vole, koji žele, onda će oni učiti i u prvoj godini postići uspeh koji im omogućava da nastave školovanje na teret budžeta", kaže prof. Petar Bulat, prorektor Univerziteta u Beogradu.

Sasvim je izvesno da će ostati slobodnih mesta na fizici, hemiji, fizičkoj hemiji, filologiji, poljoprivredi, šumarstvu, rudarsko-geološkom i učiteljskom fakultetu, gde je više mesta nego prijavljenih kandidata.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара