Читај ми!

U julu se dešava najviše saobraćajnih nezgoda – od početka godine stradalo više od 200 ljudi

Počela je sezona godišnjih odmora, a samim tim i sezona gužvi na graničnim prelazima. U proteklih nekoliko dana zabeleženo je i više saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom. Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije za RTS ističe da se tokom jula beleži najveći broj saobraćajnih nesreća.

Vladimir Vida je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, rekao da su najveće gužve tokom proteklog vikenda bile na najfrekvetnijim putnim pravcima, pre svega na auto-putevima gde je primetan veći broj vozila, pogotovo stranih registracionih oznaka.

On je rekao da su se sinoć desile dve teške saobraćajne nesreće – u Kruševcu, gde je jedan motorista smrtno stradao, dok je u Pirotu jedan pešak na auto-putu poginuo.

Govoreći o statistici, Vladimir Vida je rekao da je od početka godine bilo 16 i po hiljada saobraćajnih nesreća, u kojima je 214 osoba smrtno stradalo, pet manje nego prethodne godine.

"Statistika iz prethodnih godina pokazuje da u letnjim mesecima ima veći broj nesreća. Ko putuje, na put treba da kreće odmoran, da pravi pauze", objašnjava Vida.

Ističe da se pokazalo da je umor jedan od najvećih uzroka tragedija, pogotovo na auto-putevima.

Gost Jutarnjeg dnevnika kazao je i da je više od 18.000 vozača od početka godine otkriveno i isključeno iz saobraćaja, zbog toga što su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, dok je oko 800 njih bilo pod dejstvom narkotika.

Dodaje da je od početka godine otkriveno više vozača koji su upravljali pod dejstvom psihoaktivnih supstanci nego za celu prošlu godinu.

Gost Jutarnjeg dnevnika poziva i organizatore đačkih ekskurzija da te ekskurzije prijave, kako bi policija mogla da kontroliše tehničku ispravnost vozila, kao i vozača.  Navodi da su imali slučajeve kada to nije bilo urađeno.

Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije zaključuje da je saobraćajna policija pojačala kontrolu na auto-putevima. Apeluje na vozače da obavezno koriste sigurnosne pojaseve.  

четвртак, 16. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара